Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ φούσκα στο χρηματιστήριο τώρα & στην κίνα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Χθες το απόγευμα η διεθνή κοινή γνώμη με την απόφαση του Χρηματιστηρίου NYSE στην Αμερική να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις του -κοινώς να αναστείλει την λειτουργία του- πανικοβλήθηκε γεγονός που προκάλεσε σάλο! Λογικό, αν σκεφτείς ότι εδώ έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών και συμπαρέσυρε ένα σωρό αγορές.

Όμως ενώ στην Αμερική διέδιδαν τεχνικά προβλήματα, λίγο πιο πέρα, κατά Κίνα μεριά γινόταν γνωστό πως έσκασε μία τεράστια "φούσκα" παρόμοια με εκείνη της Ελλάδας την δεκαετία του '90. Στην Ελλάδα τότε, τι έγινε; Απλά καταστράφηκαν ένα σωρό νοικοκυριά που τζόγαραν τα ψεύτικα λεφτά τους, στην Κίνα όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Για παράδειγμα η Αυστραλία είναι πολύ πιθανό να έχει προβλήματα εξαιτίας του μεγάλου όγκου συναλλαγών.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για την Κίνα! Μία αχανή χώρα τεράστιας εμπορικής παραγωγικότητας που κατά πάσα πιθανότητα χθες τίναξε στον αέρα μία τεράστια φούσκα τεράστιων ποσών.

Ριψοκινδυνεύω το γεγονός τα δύο αυτά συμβάντα να μην είναι αλληλένδετα αλλά θα ρισκάρω και δεν θα φάω το κουτόχορτο μιας χαζοανακοίνωσης που δεν μπορεί να έχει συμπέσει με ένα τόσο σοβαρό γεγονός εκεί στην Κίνα. Και ο Θεός βοηθός!  +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το