Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ ο σπουδαίος πολιτισμός του αθλητισμού

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Τις μέρες που η Ελλάδα τραβιόταν ανάμεσα σε Eurogroup και δημοψηφίσματα, εδώ στο Ηράκλειο, ζούσαμε μια παράλληλη δραστηριότητα αποφόρτισης. Διεξήχθη για δύο εβδομάδες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης κάτω των 19 και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, δηλαδή γεμάτα γήπεδα και κανένα απρόοπτο!

Ήμουν τυχερός που κατάφερα να πάρω μαζί μου άτομα διαφόρων ηλικιών και να πάμε να απολαύσουμε την Ελλάδα αλλά και τα παιδιά από τις άλλες χώρες. Ήταν οι στιγμές που λες στον εαυτό σου πως ακόμα δεν χάθηκε ο πολιτισμός σε αυτόν τον κόσμο. Μεγάλοι και παιδιά με ενθουσιασμό και ανάγκη για διασκέδαση έδιναν τον παλμό στην κερκίδα χωρίς αποδοκιμασίες, χωρίς ακρότητες. Στο παιχνίδι με την Σερβία δε, είχα την ευκαιρία να βρω Σέρβο γνωστό μου όπου ο ένας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον άλλο. Σημαίες, χαμόγελα, ξεγνοιασιά, όλα συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό.

Ένα γήπεδο 6.000 θέσεων γέμιζε με άνεση σχεδόν κάθε μέρα χάρη στο χαμηλό εισιτήριο των 5€ και στην δωρεάν προσέλευση των παιδιών και αναρωτιέμαι... μήπως αυτό είναι μια win-win κατάσταση για τον αθλητισμό στην Ελλάδα; Χιλιάδες κόσμου θα πήγαιναν σε ένα γήπεδο όπου μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί με τις οικογένειές τους, οικονομικά και με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον πολιτισμού με τις στοιχειώδεις υποδομές. Οπότε; Γιατί δεν πετάνε έξω τους τζαμπατζήδες οπαδούς που χωρίς λεφτά καταστρέφουν τα γήπεδα και το κλίμα σε αυτά; Κερδίζουν οι ομάδες, κερδίζουν οι διοργανώσεις, κερδίζει και ο απλός κόσμος που επιστρέφει στα γήπεδα. Σας είπα, κλασική περίπτωση win-win. Δοκιμάστε το, αξίζει! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το