Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ φωτιές που σταχτοποίησαν μια καμμένη ελλάδα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015. Μιας περιόδου που θα μείνει στην ιστορία με μαύρα γράμματα για την ελληνική οικονομία, αξιοπρέπεια και κοινωνία. Τα της κυβέρνησης τα έχουμε αναφέρει εν πολλοίς, όμως το χτύπημα των πυρκαγιών ήταν ένα πικρό κεράσι μιας άγευστης τούρτας.

Ως είθισται, είχαμε τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Ας πούμε κάποιοι είπαν πως οι φωτιές εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης, αφού κάλυψαν την ειδησεογραφία των συνεπειών των νέων μέτρων.

Άλλοι, σκέφτηκαν πως οι εμπρησμοί θα εξυπηρετούσαν εκείνους που μετά την πίεση για ιδιωτικοποιήσεις, θα ήθελαν να αγοράσουν γη στην Ελλάδα. Εγώ πάντως ξέρω, πως τα δάση αυτά προστατεύονται και υπάρχει αυστηρή νομοθεσία που τα κρίνει αναδασοτέα και άρα δεν εξυπηρετούν τίποτα.

Ε, υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως, έκανε ζέστη, είχε ισχυρούς ανέμους και στο τέλος όλα ακολουθούν τους νόμους της Φυσικής.

Όμως εγώ ξέρω πως ο Υμηττός πήρε φωτιά από τέσσερις γωνιές και αυτό δεν είναι Φύση. Δεν ξέρω πως μπορούν να συλληφθούν όλοι αυτοί και κυρίως ποιο είναι το κίνητρό τους, όμως αισθάνομαι ότι συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε την απόλυτη καταστροφή σαν χώρα+Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το