Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ το νέο φπα κι εσύ: μια ιστορία δίχως γνωστό τέλος

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Εδώ και 2-3 μέρες βρισκόμαστε και επίσημα στο νέο καθεστώς φορολογίας στην Ελλάδα. Αυτή η σπουδαία συμφωνία του πρωθυπουργού μας, εξασφάλισε ευρώ που θα απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουμε. Οι ανατιμήσεις είναι τραγικές και οι εξαιρέσεις προκαλούν γέλιο (δεν αλλάζει το γιαούρτι ή τα φρούτα, αλλάζει όμως το γιαούρτι με φρούτα!).

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που ξημέρωσε στον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος καλείται ιδιαιτέρως βάναυσα να προσαρμόσει εκ νέου τα έξοδά του στις νέες απαιτήσεις. Όμως πως; Η πλειονότητα του λαού είχε φτάσει στο επίπεδο της ανέχειας και είχε βρει έναν τρόπο να ζει με αυτή με αξιοπρέπεια. Τώρα; Τι άλλο θα πρέπει να περικόψει τώρα για να αντεπεξέλθει;

Επειδή αυτές τις απαντήσεις τις βρίσκουμε εμπειρικά, υπολογίζω ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να καταφέρουμε να συντάξουμε με ακρίβεια τον νέο οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Στο διάστημα αυτό βέβαια θα έχουμε διαρκή "ελλείμματα" στην τσέπη και την ψυχολογία μας.

Δεδομένης της προβλεπόμενης ύφεσης 4% γιατί το 2015 κρίνω πως θα βιώσουμε μία ιστορικά δύσκολη χρονιά που φυσικά θα επηρεάσει περισσότερο από όλους, αυτό που λέμε το καλάθι της νοικοκυράς.

Έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί ο καθένας για το τι προτίθεται να κόψει ή να περιορίσει ή μάλλον τι θα αναγκαστεί να κόψει και να περιορίσει. Εγώ ας πούμε εκτιμώ πως αυτό θα γίνει με τις εξόδους μου. Εσείς;  +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το