Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ το ταξίδι στ' άστρα εξελίσσεται χωρίς εμάς

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Πριν χρόνια ακούγαμε για την ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη, πανηγυρίζαμε, κοιτάγαμε για λίγο τ' άστρα και επιστρέφαμε στην καθημερινότητά μας. Τώρα τελευταία όμως, η NASA μας έχει συνηθίσει αλλιώς. Μιλάμε για πλανήτες που θεωρητικά θα ήταν κατοικήσιμοι! Και εκεί λίγο το σκηνικό αλλάζει: Ονειρευόμαστε το ταξίδι ως εκεί, την μεταστέγαση σε μια νέα ζωή και αυτό το ταξίδι στο όνειρο κρατάει λίγο παραπάνω απ' ότι παλιά.
Πόσο μάλλον όταν πρόσφατα ανακάλυψαν τον πλανήτη που λέγεται πως είναι σχεδόν σαν την Γη! Έχει προϋποθέσεις να φιλοξενεί ατμόσφαιρα και συνθήκες φιλοξενίας ζωής. Δεν μπαίνει σε διαδικαστικά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι πλέον δεν επικεντρωνόμαστε στην απλή παρατήρηση ουράνιων σωμάτων, αλλά είτε επεμβαίνουμε σε αυτά (θυμηθείτε τον κομήτη πρόσφατα) είτε τα προσεγγίζουμε για πρακτικούς λόγους!

Το ταξίδι στο διάστημα μπορεί να ακούγεται λίγο προκλητικό στις μέρες κρίσης που διανύουμε όμως δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με την καθημερινότητα μας. Δεν πρέπει η αθλιότητα της εποχής μας να αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη. Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το