Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ μετανάστες σε μια χώρα που ψάχνει μετ' ανάσταση

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Νομίζω πως καταντάει κουραστικό πλέον να ασχολείται κανείς με τα "τι πήγε στραβά" της Ελλάδας. Εκτός κι αν βέβαια αυτός ο κανείς είναι κάτοικός της οπότε και άμεσα εμπλεκόμενος με δαύτη!

Χωρίς να μας λείπουν τα προβλήματα εξαιτίας όλων όσων περνάμε στην οικονομία, την ανεργία και τις υποδομές, βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα στο μεταναστευτικό! Σκεφτείτε πως το πρόβλημα είναι τόσο τραγικό, που ενώ το 2014 είχαμε κάπου τριάντα χιλιάδες μετανάστες, φέτος και μόνο έως τώρα μετράμε ξεπερνάμε ήδη τους εκατόν πενήντα χιλιάδες! Όσο Αριστερός κι αν είσαι, όσο ανθρωπιστής, ειρηνιστής ή ιδεολόγος κι αν είσαι, αυτοί οι αριθμοί σε ξεπερνάνε. Βασικά ξεπερνάνε την διαχειρίσιμη πραγματικότητα.

Μέσα σε όλα αυτά, αυτό που προκάλεσε ήταν η είδηση ενός αστυνομικού που χειροδίκησε σε μετανάστη. Δεν ξέρω αν προκλήθηκε ή όχι, δεν ξέρω αν το πλήθος ήταν τέτοιο που έφερε την μικρή αστυνομική δύναμη εκτός εαυτού, δεν θέλω καν να δικαιολογήσω την πράξη του αστυνομικού -ο οποίος έτσι κι αλλιώς τέθηκε σε διαθεσιμότητα- όμως αρνούμαι να μείνω σε αυτήν την πράξη την στιγμή που η Ελλάδα βουλιάζει στερεοφωνικά από σκληρά μέτρα και πληθυσμιακή ανισορροπία.

Το σκηνικό είναι τραγικό όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους τουρίστες που έπρεπε να κάνουν διακοπές μπροστά από τους στοιβαγμένους μετανάστες. Η οργάνωση υποδοχής τους ήταν τόσο λάθος που έπρεπε οι παραθεριστές που ζουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με ανθρώπους που μόλις γλίτωσαν απ' τα νύχια του τζιχαντιστή και ποιος ξέρει με τι απώλειες.

Αυτοί τώρα έρχονται για μια νέα σελίδα και δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς όμως; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το