Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ αν ψάχνεις για ήρωες, γίνε κι εσύ ένας!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Νομίζω πως στις μέρες μας ψάχνουμε έτσι κι αλλιώς για ήρωες. Τους ψάχνουμε στα πρόσωπα των ηγετών μας (λέμε τώρα), στο οικογενειακό μας περιβάλλον, σε τυχαία σημεία όπου κανείς μπορεί να δείξει ότι ένας ήρωας προϋποθέτει.

Με αφορμή την αφόπλιση του τζιχαντιστή από δύο αμερικανούς και έναν άγγλο, εκεί στο τρένο προς το Παρίσι, σκέφτομαι πόσο περήφανοι θα είναι οι γονείς αυτών των παιδιών, πόσο περήφανοι οι φίλοι τους και πως η πράξη τους αυτή έμελλε να τους δώσει το μετάλλιο ανδρείας της Γαλλίας αλλά και ιδιαίτερη ανακοίνωση από την αμερικανική κυβέρνηση! Τέτοιες τιμές για κάτι... δεδομένο;

Ή μήπως όχι; Ποιοι θα έπεφταν ρισκάροντας για κάτι παρόμοιο; Μπες εσύ ο ίδιος στην θέση αυτών των παιδιών για να απαντήσεις στο ερώτημα. Αν με ρωτούσες πριν χρόνια νομίζω με μεγάλη σιγουριά πως θα απαντούσα πως θα έκανα κι εγώ ότι περνούσε απ' το χέρι μου, όμως με τις υπάρχουσες οικογενειακές υποχρεώσεις μου, πιθανότατα θα έκανα κι εγώ την κότα, όπως οι περισσότεροι.

Γι' αυτό ήρωες δεν είναι πολλοί. Είναι αυτά τα παιδιά, αλλά και όλοι αφήνουν τα πάντα στη μέση για να περάσουν τον ηλικιωμένο απ' τον δρόμο, για να μεταφέρουν τα ξύλα με κάποιον άγνωστο, για να κρατήσουν την σκάλα του εργάτη ή απλά να παρηγορήσουν ένα παιδάκι που κλαίει. Ναι, ο καθένας μας μπορεί να είναι ήρωας αρκεί να θέλει. Εσύ; Θέλεις; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Και να μην ξεχνάμε ο Σκαρλάτος είναι και Ελληνοαμερικανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το ανέφερα διότι δεν ήθελα να επικεντρωθεί ο αναγνώστης εκεί. Είναι έλληνας και αν δεν λανθάνω με καταγωγή από Κρήτη.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το