Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ ο χρυσός στις σκουριές οδηγός για το μέλλον;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Δεν έχω ασχοληθεί με την υπόθεση εξόρυξης χρυσού και χαλκού στις Σκουριές για προσωπικούς λόγους, όμως σήμερα και δεδομένων των συνθηκών, αποφασίζω να θίξω το ζήτημα που έχει διχάσει τον κόσμο.

Η Eldorado Gold πλήρωσε δύο δισεκατομμύρια στην ελληνική κυβέρνηση πριν μερικά χρόνια ώστε να αγοράσει μία έκταση στην οποία θα εκμεταλλευόταν τα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού. Ο κόσμος αντέδρασε διότι καταστράφηκε ουσιαστικά ένα ολόκληρο δάσος ενώ υπάρχουν και αναφορές για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ενώ πολλά ακούγονται για την πώληση με μεθοδεύσεις κάτω από το τραπέζι ή ακόμα και χρηματισμό των τοπικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση αυτή απέφερε εκτός από τα χρήματα στο Δημόσιο και περί τις πέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας, πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς την χρησιμότητα του στις μέρες μας.

Τι μπορεί να μας διδάξει αυτό για την κρίσιμη περίοδο στην οποία εισήλθαμε; Έχουμε ανάγκη από επενδύσεις και έχουμε πολλά πράγματα για να υποδεχτούμε συμφέρουσες επενδύσεις για τον τόπο μας. Επίσης, οι επενδύσεις αυτές μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του χρέους της χώρας μας. Από την άλλη απαιτούμε διαφάνεια στον τρόπο που γίνονται αυτές οι συμφωνίες και μελέτες για την όντως συμφέρουσα έκβαση αυτών. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το