Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ κακά μαντάτα στην τουρκία μετά τις εκλογές

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Αγγίζουμε τους δύο μήνες από τότε που στην τουρκία είχαμε εκλογές. Οι ελληνικές εξελίξεις ωστόσο άφησαν τους γείτονες στο συρτάρι δίνοντάς μου όμως την ευκαιρία να κρίνω και το μετεκλογικό αντίκτυπο του αποτελέσματος.

Μεγάλος ηττημένος, ο Ερντογάν. Ο άνθρωπος που μετά από 13 χρόνια αυτοδύναμης κυβέρνησης έχασε μια ιστορική ευκαιρία να εκχωρήσει στον εαυτό του ανήκουστα δικαιώματα για να κάνει -ουσιαστικά- ότι θέλει στην τεράστια χώρα της γειτονιάς μας. Τώρα; Θα πρέπει να περιοριστεί σε 70 λιγότερες έδρες.

Μεγάλος νικητής, οι κούρδοι των οποίων το κόμμα μπήκε στη Βουλή. Όχι ότι αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ιδιαίτερα προνόμια όμως είναι μια ιστορική νίκη για αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση, νικητής θεωρείται η δημοκρατία. Μαζί και εμείς που στην δυσκολότερη φάση της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, βλέπουμε την τουρκία να μην μπορεί να αντιδράσει αναστατώνοντας περισσότερο τα Βαλκάνια. Σχεδόν δύο μήνες μετά, η τουρκία βαδίζει στην αβεβαιότητα με έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτό, μ' αρέσει!  +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το