Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καληνωρίσματα.  Δεν είναι δυνατό να έχουν σβηστεί από τη μνήμη μας οι προ λίγων μηνών καταστροφικές πυρκαγιές που ήταν αρκετές να κάψουν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και αρκετά σπίτια.
http://images.rednet.cn/articleimage/2009/08/23/103243821.jpg Στη σημερινή Συνέντευξη Του Μήνα μίλησα με τον Νίκο Πάσχο κάτοικο Πεντέλης ο οποίος στάθηκε τυχερός όταν η φωτιά έκαψε το διπλανό σπίτι αφήνοντας στο δικό του μαύρα σημάδια.
:[ Νίκο, ΧΧΧ μήνες μετά τη φωτιά τι κατάσταση επικρατεί σήμερα;
Ο κόσμος έχει επισκευάσει τις ζημιές εκτός από τις περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής στις οποίες ακόμα κινούνται διαδικασίες αποζημίωσης. Όμως η θλίψη από τις άσχημες εικόνες καταστροφής δε σβήνουν ποτέ. Άσχετα αν το θέμα έχει ξεχαστεί πλέον.
:[ Τι ακριβώς συνέβαινε την ώρα εκείνη;
Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Επικρατούσε ένας μεγάλος πανικός και ο κόσμος έβλεπε πανικόβλητος τη φωτιά να κατεβαίνει απ’ το Πεντελικό Όρος προς τα κάτω. Η νύχτα αύξανε το φόβο και ο καθένας προσπαθούσε να οχυρωθεί όπως νόμιζε. Τελικά η φωτιά κατέβηκε στα σπίτια και μας έδιωξε η πυροσβεστική. Εκεί να δεις τα πρόσωπα των γερόντων!
:[ Ποιό είναι το αύριο στην περιοχή; Τι χρειάζεται να γίνει εκεί;
Θα πρέπει να γίνει επιτέλους αναδάσωση να σωθούν τα καμένα από τους οικοπεδοφάγους και το βασικότερο να συντηρηθεί η αναδάσωση και να φτιάξουν δρόμους πυροπροστασίας.
:[ Αν πάντως γίνουν προσπάθειες οικοδόμησης, ποιές θα είναι οι αντιδράσεις σας;
Άμεσες. Ο κόσμος θα κινητοποιηθεί μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεργάστηκε με πολλούς εθελοντές για την κατάσβεση. Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον πόσο σημαντικός είναι ο οικολογικός μας πλούτος και δεν πρόκειται να αφήσει τα συμφέροντα να τον αφανίσουν.
:[ Νίκο σε ευχαριστώ. Εύχομαι οι επόμενες γενιές να θαυμάσουν αυτό που απολαμβάνατε και εσείς κάποτε.
Μακάρι. Ευχαριστώ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ :[




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το