Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ οι βάσεις του 1,13 και οι φοιτητές-άνεργοι τούβλα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Τι αγωνία για να ανακοινωθούν προχθές οι βάσεις για την πρόσβαση των μαθητών στα τριτοβάθμια ιδρύματα! Και κλασικά μετά, τι απογοήτευση! Από αυτό το εξάμηνο η Άμφισσα υποδέχεται τον πρώτο φοιτητή που πέρασε με βαθμό 1,13!!! Δηλαδή έγραψε κάτι παραπάνω από το όνομά του στις πανελλήνιες!

Κακώς σοκαρίστηκα. Δεν είναι πολλά χρόνια που ακούστηκε πως για πρώτη φορά πέρασε υποψήφιος με βαθμό κάτω της βάσης του 10. Ήταν αναμενόμενο, λίγα χρόνια μετά και μετά την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και κατ' επέκταση το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να συμβεί κι αυτό. Το πρώτο Εκπαιδευτικό Σύστημα που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στον κλάδο αυτό, κόπηκε εξαιτίας του Μνημονίου και από τότε η κατιούσα στην οποία κυλάει η "μπάλα" δεν έχει στροφή.

Σε αυτές τις κουβέντες καταλήγουμε να ψάχνουμε υπεύθυνους. Και το πιο εύκολο είναι να τα ρίξουμε, στον Παπανδρέου (που δεν προχώρησε την μεταρρύθμιση που αναφέρω παραπάνω), τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, οι δύο τελευταίοι εκ των οποίων απλά δεν νοιάστηκαν. Όμως δεν θα μείνω στις δικές τους ευθύνες.

  • Προτιμώ να πω για τους καθηγητές που ως γνήσιοι δημόσιοι υπάλληλοι (μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει-Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι) ενδιαφέρονται για τον μισθό τους, ξενερώνουν στην όποια περικοπή του και αποδίδουν ανάλογα αδιαφορώντας για οτιδήποτε ουσιαστικό μπορεί να μαρτυρά το επάγγελμά τους.
  • Προτιμώ να πω για τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να βολοδέρνουν, αλλά δεν ενδιαφέρονται να ελέγξουν τον άτιμο έλεγχο του τετραμήνου που μαρτυρεί το τι τούβλα μεγαλώνουν σπίτι τους. Αν οι αναγκαστικές περικοπές των φροντιστηρίων είναι δικαιολογία, γελιούνται. Πλέον μικρές ομάδες μαθητών μπορούν να βρουν άνετα πολύ οικονομικούς άνεργους καθηγητές... Αλλά στο τέλος, οι νεοχαμηλόμισθοι γονείς είναι πολύ απασχολημένοι αναζητώντας τον χαμένο τους εγωισμό...
  • Προτιμώ να πω για τους ίδιους τους μαθητές που αφημένοι στο μαξιλαράκι των απαράδεκτων πτώσεων βάσεων και της δικαιολογίας της ανεργίας, αφήνουν την όποια προσπάθεια για τα κοινωνικά δίκτυα ή για βόλτες με τους φίλους. Δεν έχουν την παραμικρή παιδεία από το σπίτι τους για το τι είδους προσπάθεια πρέπει να καταβάλουν ώστε να ξεχωρίσουν μέσα στο παραπαίον περιβάλλον της νεολαίας και της κοινωνίας. Και πιστέψτε με, θα μπορούσαν (να ξεχωρίσουν) ακόμα και πιο εύκολα απ' ότι στα... δικά μου χρόνια.
Αυτές είναι οι βάσεις και ήδη οι πρώτοι νέοι φοιτητές έχουν ξεχυθεί στις νέες πόλεις διαβίωσής τους αναζητώντας τα πρώτα απαραίτητα κι έτσι όλες οι κλασικές μεγαλούπολεις και φοιτητούπολεις γέμισαν με νέα τούβλα τα οποία θα μείνουν εκεί για τουλάχιστον έξι χρόνια. Μετά; Ανεργία φυσικά. Ποιος σας είπε ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς αξίζουν κάτι καλύτερο; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το