Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ~ batman day και ας μιλήσουμε για τον σκοτεινό ιππότη

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 76 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

Εδώ και δύο χρόνια, έχει καθιερωθεί η ημέρα Batman, έτσι και φέτος, γιορτάζουμε σήμερα την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΑΤ-YANNIDAKIS" που αξίζει να διαβάσει κανείς. Ήδη πάντως η DC έχει προετοιμάσει ειδικά αφιερώματα για τη σημερινή ημέρα και συνοπτικά θα τα βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα.
ημέρα του Σκοτεινού Ιππότη. Έχω πολλάκις αναφερθεί στην διάσταση του Batman ως κάτι παραπάνω από μια ψεύτικη φιγούρα και έχω επεκταθεί σχετικά σε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο "

Επ' ευκαιρίας λοιπόν ας προχωρήσουμε σε ορισμένα επί μέρους θέματα λόγω της ημέρας!

Κάποιοι λοιπόν προσπάθησαν να φτιάξουν έναν προϋπολογισμό κόστους για να είναι κανείς στ' αλήθεια ο Σκοτεινός Ιππότης, θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν αναλυτικά. Το "μαλλί" τους βγήκε στα $682,450,750 και μόλις έγινε απαγορευτικό για το 99% του πλανήτη, όποτε μένει ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων που θα μπορούσαν να... δοκιμάσουν. Γιατί ο Batman δεν πρέπει να είναι απλά πλούσιος. Πρέπει να έχει γαλουχηθεί σε περιβάλλοντα πόνου, στέρησης και αντοχής. Πρέπει να μπορεί να έχει τα στοιχεία της αυταπάρνησης και της πλήρης πνευματικής διαύγειας σε συνδυασμό με την σωματική διάπλαση και την γυμναστική ετοιμότητα. Λοιπόν είναι κανείς έτοιμος να γίνει Batman;

Με την ευκαιρία να ενημερώσω πως εδώ και λίγο καιρό στα studio της WB υπάρχει πλέον στην μόνιμη έκθεση του Batman και το νέο Batmobile!

Κλείνουμε με μία απάντηση σε μία νέα θεωρία που θέλει τον Joker να είναι ο ουσιαστικός ήρωας στην ταινία του 2008, "The Dark Knight". Στο σχετικό άρθρο αναφέρει: "Έπειτα ήρθε ο Joker και, μέχρι το τέλος μιας πολύ σύντομης χρονικής περιόδου, σχεδόν όλο το οργανωμένο έγκλημα είχε εξαλειφθεί, πολλοί διεφθαρμένοι αξιωματούχοι είχαν φυλακιστεί ή σκοτωθεί και μέχρι και ο Εκδικητής της πόλης εξαφανίστηκε για 8 χρόνια". Μετά από διάφορες επεξηγηματικές λεπτομέρειες, προσθέτει: "Η Gotham ήταν ασφαλής επειδή ο Joker είχε καθαρίσει τους δρόμους. Εξάλειψε τη διεφθαρμένη αστυνομία, κατέστρεψε οικονομικά το οργανωμένο έγκλημα, ανέβασε το ηθικό της Gotham και ξεφορτώθηκε μέχρι και το ιπτάμενο παράσιτο που διέφθειρε τη Gotham από τότε που αυτοανακηρύχθηκε προστάτης της".
Αν και πολύ ενδιαφέρουσα και έξυπνη η θεωρία αυτή είναι παντελώς αναληθής για πολύ απλούς λόγους. Η ταινία αυτή με κεντρικό πρόσωπο τον Joker χαρακτηρίζεται από το χάος! Ο Joker δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει από ένα δρόμο στη μέση του οποίου βρίσκεται ένας πατέρας, μια μητέρα και το παιδί τους και να τους πυροβολήσει και τους τρεις απλά για να περάσει. Το πλάνο του είναι να δημιουργήσει το απόλυτο χάος, απλά για να φέρει την πόλη στο απόλυτο μηδέν. Ναι, έπληξε πολλά στρώματα της διαφθοράς, όμως γιατί το έκανε; Για να αισθάνεται ο μέσος πολίτης ασφαλής στους δρόμους; Προφανώς όχι. Είναι ένα πλάνο απόλυτης εξόντωσης κάθε αρχής και τάξης. Γιατί στο τέλος ο Joker αυτό είναι: το σύμβολο της αναρχίας και της διατάραξης της τάξης. Ας μην ξεχνάτε την σκηνή στα φέρι, όπου προσπαθεί να προκαλέσει τους επιβάτες των μεν και δε να βομβαρδίσουν τους άλλους. Δεν τα καταφέρνει όμως. Σε τελική ανάλυση ο Batman είναι εκείνος που δεν λυπάται να θυσιάσει τη ζωή (στην τρίτη ταινία της τριλογίας) ή τη φήμη του (στην δεύτερη ταινία της τριλογίας) προκειμένου να συνεισφέρει στο κοινό καλό.

76 χρόνια Batman και ο θρύλος συνεχίζει... +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το