Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ η βραδιά του ερευνητή

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Θυμάμαι στα δικά μου μαθητικά χρόνια: τσάντα, τετράδια, μολύβια, βιβλία, τέλος. Πολλά χρόνια αργότερα έβλεπα και βλέπω παιδάκια να περπατάνε στους δρόμου από και προς το σχολείο με κάτι παράξενα μεγάλα κουτιά, κάτι μεγάλες τσάντες και πάει λέγοντας:
- Τι κουβαλάτε παιδιά εκεί;
- Είναι για την εργασία στα καλλιτεχνικά.
- Είναι για τον διαγωνισμό κατασκευής επιστήμης.

Σήμερα λοιπόν στην Ευρώπη γιορτάζουμε την Βραδιά του Ερευνητή. Πρόκειται για μία γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη στην οποία επιβάλλεται να συμμετέχουν τα παιδιά μας σήμερα. Επιβάλλεται να πάρουν όλα εκείνα τα ερεθίσματα που μπορούν να αναπτύξουν μέσα τους την αγάπη για την επιστήμη και όπου επιστήμη, πρόοδος και ανάπτυξη. Αυτό ακριβώς που έχουμε ανάγκη σήμερα, δηλαδή.
Εδώ στο Ηράκλειο, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, αναμένεται να ζήσουμε την αποθέωση του ερευνητή με ένα σωρό απίθανες κατασκευές που θα κεντρίσουν τον ενδιαφέρον μας. Σε όποια πόλη κι αν είστε, έχετε χρέος να δώσετε την ευκαιρία στο παιδί σας να γίνει γνώστης των απίθανων προοπτικών της έρευνας και να λάβει τα πρώτα εφόδια για έναν κόσμο στον οποίο ποτέ κανείς δεν βγήκε χαμένος. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το