Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ η ένωση & η διάλυση της αριστεράς ζήτημα εγωιστικό

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Δεν το κάνω από ευχαρίστηση αλλά σύντομα θα πρέπει να βάλουμε στην θεματολογία μας ξανά την πολιτική σκηνή της χώρας εν όψει και των εκλογών που έρχονται ξανά και ξανά και ξανά αυτό το καταραμένο 2015.

Η πρώτη μου κρούση αφορά το κόμμα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε μιλάμε για ένα Αριστερό κόμμα με την ονομασία Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αες αναλύσουμε λίγο το όνομα αυτό.

Ναι, δεν μιλάω για το προφανές, το πόσο δηλαδή σπαστική κατέληξε να είναι αυτή η Αριστερά και το πόσο κατέληξε να στρίψει δεξιά, ευθεία ή μάλλον όπισθεν γυρίζοντας την χώρα πίσω στο 2011 αλλά σε μια πολύ χειρότερη έκδοση του.

Αναφέρομαι στο ότι ως Συνασπισμός είναι ακριβώς το κράμα δύο ή περισσότερων συνιστωσών που απλά συνυπάρχουν κάτω από μια ιδεολογικά κοινή ομπρέλα. Αλλά είπαμε, αυτό με τις ιδεολογίες αλλάζει με τον ρυθμό της παροιμίας "έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις" οπότε, μέσα στον χορό αλλάζει και ο ρυθμός και η... ιδεολογία.

Έτσι, σήμερα ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία γιατί ένωσε την Αριστερά και την έφερε στην εξουσία, ο ίδιος απολύτως δικαιωματικά την διαιρεί ξανά! Το ότι έγινε εις βάρος της χώρας, αυτό για έναν γνήσιο Αριστερό δεν λέει και πολλά, οπότε πάμε παρακάτω.

Ο Συνασπισμός έγινε το κόμμα του Αλέξη και ενώ όλοι θα περίμεναν το αντίπαλος δέος του με προφανή πολιτική κατεύθυνση το "Όχι" στο Μνημόνιο κλπ. ξαφνικά ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία μια είδηση που έδειξε πως εκεί στην Αριστερά είναι τόσο λάγνοι για εξουσία που ξεπερνούν ακόμα και τους καρεκλοκένταυρους της εποχής του δικομματισμού. Έτσι, ενώ γρήγορα ο Λαφαζάνης έκανε το δικό του κόμμα που εκείνοι που θα τον ψηφίσουν είναι ενδεχομένως τόσο τούβλα που αντί να ψηφίσουν το ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη ίσως κατά λάθος ψηφίσουν το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, (Λαός ο ένας, λαός και ο άλλος!), δεν κατάφερε να εντάξει στις δυνάμεις του το άλλο αντίπαλο δέος του Αλέξη, την Ζωή!

Όλα δείχνουν πως είναι τόσο πια εγωίστρια και κακόμαθε τόσο πολύ να είναι πρόεδρος μιας ολόκληρης Βουλής έχοντας ακόμα και το δικό της κανάλι, που γιατί να συμβιβαστεί με την συμμετοχή της στο κόμμα κάποιου άλλου κινδυνεύοντας να μείνει εκτός Βουλής; Θα μείνει εκτός Βουλής -έτσι κι αλλιώς- αλλά τουλάχιστον ως πρόεδρος ενός κόμματος! Και ξέρετε, ε; Είναι τόσο αστείο, όσο ακούγεται!

Σε τελική ανάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τρία κομμάτια και το ένα από αυτά διεκδικεί την πρωτιά και πάλι. Καθόλου άσχημα για τον Αλέξη που έκανε το γούστο του, διάλυσε την χώρα και σουφρώνοντας τα φρύδια θα ζητήσει νέα λαϊκή εντολή για κάνα τρίμηνο πάλι πριν τις επόμενες εκλογές. Για την Ελλάδα; Ποιος νοιάζεται. Σίγουρα όχι οι Αριστεροί πάντως... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το