Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ οι πρόσφυγες το πρόβλημα που μπορεί να γίνει ευκαιρία

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Από την Τρίτη συζητάμε για πρακτικές ιδέες σχετικά με την κρίση στην Συρία και τους τζιχαντιστές. Μιλήσαμε για το τέλος στην κρίση αυτή και στην παύση αυτής της εισροής προσφύγων στην Ευρώπη. Όμως τι γίνεται με όλους όσους έχουν ήδη έρθει σε ευρωπαϊκό έδαφος; Προφανώς η λύση δεν είναι να τους φερόμαστε σαν σκουπίδια και εγκληματίες, ειδικά γνωρίζοντας πως πάρα πολλοί εκ των οποίων ξεπούλησαν μία πολύ φυσιολογική ζωή εκεί με ανέσεις και προοπτικές(;) για να επιζήσουν του πολέμου. Άνθρωποι μορφωμένοι και με τεχνογνωσία.

Λέγεται πως οι πρόσφυγες της Συρίας είναι όλοι τους καταρτισμένοι και ο Σαρλ Αζναβούρ -διάσημος γάλλος τραγουδιστής- είχε μια ιδέα που υπό προϋποθέσεις και με αρκετή επεξεργασία, θα μπορούσε να αποτελέσει μια κινητήριος δύναμη ανάπτυξης. Η πρόταση του θέλει την Γαλλία να εγκαθιστά τους πρόσφυγες σε ερημωμένα χωριά της επικράτειάς της. Οι άνθρωποι αυτοί θα μοιραστούν ανάλογα με τις δεξιότητες και γνώσεις τους και θα μπορέσουν να προσφέρουν παραγωγικά στο κράτος αναπτύσσοντας την χώρα και χωρίς να χάσουν την δική τους ταυτότητα. Δηλαδή μια λύση win-win. Παράλληλα δεν θα αναμιχθούν με τους ντόπιους στα μεγάλα αστικά κέντρα κι έτσι δεν πρόκειται να ζήσουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Σε αυτό το σημείο είναι βασικό να αναφέρω πως μια τέτοια ιδέα θα πρέπει να συνοδεύεται με ειδικές προϋποθέσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν την εθνική ταυτότητα της κάθε χώρας. Για παράδειγμα τα παιδιά των μεταναστών θα πρέπει να φοιτούν σε γαλλικά σχολεία όπου απλά θα διδάσκονται σαν επιπλέον μάθημα και την γλώσσα των γονιών τους.

Μήπως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβεί στην ελληνική επικράτεια; Με ένα σωρό ερημωμένα νησιά και χωριά, πως θα ήταν αν η κυβέρνηση έδινε κίνητρα ώστε να επιστρέψουν τα εργοστάσια των ελληνικών επιχειρήσεων και να ανθήσει και πάλι η ελληνική βιομηχανία; Σήμερα, αμέτρητα εργοστάσια έχουν μεταφερθεί στην Ρουμανία και την Βουλγαρία εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των φτηνών εργατικών χεριών. Δεν είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε το πρόβλημα μας, μετατρέποντάς το σε ευκαιρία; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το