Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ το μη χρήσιμο debate που δεν ήταν κι άχρηστο!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ήμουν πανέτοιμος να απαξιώσω και να προσπεράσω την "ουάου" τηλεοπτική αναμέτρηση (aka debate) των αρχηγών των κομμάτων, όμως τι να πω... ζήλεψα όλους εσάς που δεν αντέξατε και βγάλατε μια... καλοσύνη για εκείνο το τρίωρο.

Βέβαια κανείς δεν απάντησε στο ερώτημα του γιατί δεν κλήθηκε η Χρυσή Αυγή. Για να μην αρχίσουν τα γνωστά ευγενέστατα μηνύματα που λαμβάνω, σας θυμίζω πως ουδεμία σχέση έχω με κάποιο κόμμα που εκφράζει το (οποιοδήποτε) άκρο, όμως γιατί ας πούμε οι κομουνιστές είχαν το δικαίωμα να βρίσκονται χθες στο πλατό και όχι εκείνοι του άλλου άκρου;

Πέραν τούτου, θα ήθελα να σημειώσω το εξής. Η διαδικασία δεν ήταν αντιπαραγωγική. Όχι, δεν την λες παραγωγική, όμως ακόμα κι αν δεν μου προσέφερε κάτι ιδιαίτερο, δεν ήταν μία ακόμα χαζή τηλεμαχία πολιτικών μαϊντανών σε παράθυρα.

Ποιος κέρδισε; Αυτό είναι υποκειμενικό. Προσωπικά μπορώ να βρω ανθρώπους που χάσανε.

  • Η Φώφη για παράδειγμα έχασε. Είχε κακό λόγο και κενό περιεχόμενο. Το μόνο που προσπαθούσε να καρπωθεί σαν επίτευγμα ήταν γεγονότα στα οποία δεν συμμετείχε.
  • Χαμένος και ο Αλέξης. Ο λόγος του -το βασικότερο στοιχείο που τον έφερε στο τιμόνι της χώρας- έγινε πλέον γραφικός. Το σούφρωμα των φρυδιών δεν πείθει πια και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι αντιγραφή εδώ και είκοσι μήνες! Εντελώς αντικειμενικά δεν κατάφερε να πείσει τον αναποφάσιστο γιατί να του ανανεώσει την εμπιστοσύνη που πρόδωσε.
Ένας λόγος που όλοι τους ήταν χαμένοι χθες ήταν και το ότι νομίζω πως ουδείς κατάφερε να πείσει κάποιον να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Το αντίθετο -και θυμηθείτε το- η αποχή θα είναι πολύ μεγάλη φέτος...

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω κάτι. Αυτό που θα είχε σημασία κανονικά. Τι μας έμεινε. Τι είπε κάποιος από τις προγραμματικές του δηλώσεις που μας εντυπωσίασε. Ε, λοιπόν αυτό το κάτι στα δικά μου αυτιά ακούστηκε από τον Καμμένο. Μπορεί να μην υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσω το κόμμα του και να ικανοποιήσω τον πόθο του για την "καρέκλα" αλλά πέρα από "ανάπτυξη", αντιπαράθεση, "εμείς είπαμε", ¨εμείς είχαμε πει", "εμείς ήμασταν οι πρώτοι" που όλοι τους αναμασούσαν, θα σημειώσω πως εκείνος απάντησε σε ερώτημα για τους αξιωματικούς στην παραμεθόριο, πως προσπαθεί να τους καταβληθεί το επίδομα παραμεθορίου, όπως και το να δεσμευτούν άχρηστες κρατικές περιουσίες του κράτους για να γίνουν σπίτια για αυτούς τους ανθρώπους, κάτι που το βρήκα εξαιρετική ιδέα που θα ικανοποιούσε πολλούς κλάδους.

Το debate δεν μου άρεσε, αλλά δεν το είδα με αδιαφορία. Δεν με βοήθησε να αποφασίσω, αλλά δεν μου ανέτρεψε τα δεδομένα της ζυγαριάς στην οποία διατηρώ τα δεδομένα μου αναφορικά με την απόφαση μου. Εσάς; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το