Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ ποιο είναι το πρακτικό πρόβλημα των ελληνικών δρόμων;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είναι καμπόσος καιρός που υπέπεσε στην αντίληψη μου μία προσπάθεια ενός ηρακλειώτη που θέλησε να ξεμπροστιάσει το λανθασμένο σύστημα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους ελληνικούς δρόμους. Τι έκανε; Έφυγε από το Ηράκλειο με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο ακολουθώντας κατά γράμμα τη σήμανση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει τόσο ο ίδιος όσο και υπόλοιποι οδηγοί πλησίον του.
Δείτε πρώτα, εδώ:
Δεν κάνω τον έξυπνο σήμερα, όμως έχω διαπιστώσει με τα ίδια μου τα μάτια πως οι δρόμοι μας δεν είναι χειρότεροι imageαπό αυτούς για παράδειγμα της Νέας Υόρκης. Όποιος έχει οδηγήσει στο Manhattan θα ξέρει για το χοροπηδητό μόλις περάσεις τα 40χλμ/ώρα... Το Ηράκλειο -ένα παραπάνω- σας διαβεβαιώνω πως έχει ακόμα χειρότερους δρόμους από όλες τις μεγάλες πόλεις (μόνο την Λάρισα και τον Βόλο δεν έχω επισκεφτεί) κι όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι οι δρόμοι που καθιστούν την χώρα μας τόσο άθλια οδηγητικά, όσο η οργάνωση τους, σήμανσή τους και η τοποθέτηση τους με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά δημιουργούν έναν λαβύρινθο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εθνικές οδικές αρτηρίες που είναι τόσο άθλια σηματοδοτημένες που στο τέλος απλά απαξιώνονται από τους οδηγούς που δημιουργούν το δικό τους καθεστώς κυκλοφορίας το οποίο συχνά τους κοστίζει την ζωή τους.

Εσείς εκεί πάνω έχετε και μία Αττική Οδό, πιο πάνω την Εγνατία. Εδώ κάτω οι δρόμοι και οι εθνικές οδοί είναι... σχεδόν οι ίδιες! Αν έχετε όρεξη να παρακολουθήστε την τοπική ειδησεογραφία, θα διαπιστώνατε τα καθημερινά μας σοβαρά τροχαία... Το να φτιαχτούν οι δρόμοι, είναι χρονοβόρο και δαπανηρό και αυτό το διάστημα τα κονδύλια δεν έρχονται εύκολα. Η σήμανση όμως; Φτιάξτε την σήμανση ρε παιδιά. Δεν κοστίζει τόσο πολύ! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Δεν πας καλά Σπυριδάκη. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η σήμανση δεν κοστίζει (άρα δεν έχει μίζα) αλλά απαιτείται κάποιος να πάρει την σχετική ευθύνη, ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής, ΚΑΝΕΝΑΣ νομάρχης και ΚΑΝΕΝΑΣ δήμαρχος δεν θα κάτσουν να σκάσουν.
    Να δεις όμως τι γίνεται στην εθνική Αθηνών Λαμίας. Έχω δει δεκάδες φορές να βγάζουν και να βάζουν άσφαλτο από ολόκληρα χιλιόμετρα. Εκεί είναι το φαί. και στις πλατείες που έχω βαρεθεί να βλέπω να τις "αναβαθμίζουν" όλες με την σειρά κάθε δύο τρία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή έρχεσαι στα λόγια μου, γι' αυτό σημειώνω το σκεπτικό μου στο κείμενο αυτό, αλλά ότι και να πω.. έχεις δίκιο!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το