Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ η χρεωκοπία του detroit και πως δε συγκρίνεται με την ελλάδα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Ήθελα επίτηδες να έχει κοπάσει η αναστάτωση με τα ελληνικά πράγματα, για να μην προκαλέσω. Φυλάω αυτό το άρθρο από τον Δεκέμβριο του 2013 και αφορά την χρεωκοπία του Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξέρετε, πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη που χρεοκοπεί στις ΗΠΑ.

Πίσω στο 2013 μάλιστα, πολλοί σύγκριναν το Ντιτρόιτ με την Ελλάδα, κάνοντας ένα τεράστιο λάθος. Βλέπετε η αμερικανική πόλη ήταν καταχρεωμένη με 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που θεωρώ πως δεν συγκρίνεται με τα Ελληνικά δεδομένα. Ο λόγος είναι πως το Ντιτρόιτ αποτελούσε πάντοτε την ναυαρχίδα της βιομηχανίας ολόκληρης της Αμερικής. Εργοστάσια και βαριά βιομηχανία βρισκόντουσαν στην καρδιά της πόλης και αντίστοιχα η καρδιά της παραγωγής των ΗΠΑ, χτυπούσε, εκεί!

Στην Ελλάδα πως θα μπορούσαμε να συγκριθούμε με αυτό; Παρά το μεγαλύτερο χρέος δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα. Δεν υπάρχει βιομηχανία, δεν υπάρχουν κίνητρα παραγωγικότητας και ενώ η ανεργία βρίσκεται στο κατακόρυφο, κανείς δεν ασχολείται με αυτό τον κλάδο της χώρας.

Το Ντιτρόιτ σήμερα προσπαθεί να αναδυθεί από τις στάχτες του και το κάνει βασιζόμενο στην πλούσια παρακαταθήκη του, μα πάνω απ' όλα στηριζόμενο από την υπόλοιπη Αμερική που παίρνει κίνητρα για να επενδύσει εκεί. Προφανώς δεν σας θυμίζει τίποτα αυτό. Λογικό. Που να βρεθεί τέτοια ομοιογένεια και αλληλεγγύη στην Ευρώπη; +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το