Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ ομοφυλοφιλία, εκκλησία και στη μέση εμείς

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Στο yannidakis εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια αποφεύγω να εκθειάσω τις απόψεις μου για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Είμαι πολύ συντηρητικός στο συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζω πως αν μιλήσω όπως σκέφτομαι θα κατακριθώ αυστηρά από τους αναγνώστες μου, όμως αυτή τη φορά θέλω να προβληματιστούμε σε ένα επί μέρους ζήτημα.

Πρόκειται για τον πολωνό καθολικό ιερέα ο οποίος δήλωσε από μόνος του πως έχει μόνιμο δεσμό με άντρα και είναι ομοφυλόφιλος. Κατ' αυτόν, το έκανε για να εκθειάσει το ζήτημα του συντηρητισμού στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησία. Κατά το Βατικανό, χειρίστηκε λάθος το θέμα κι έτσι αποφάσισε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως η απόφαση αφορά την διαχείριση του θέματος και όχι τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ιερέα.

Εκτός ότι αυτό το παραπάνω δεν το πιστεύω, νομίζω πως η πιο... σύγχρονη -σε σχέση με την Ορθόδοξη- Καθολική Εκκλησία έχασε πάρα πολλά στο επικοινωνιακό παιχνίδι και ξέρετε, στην σημερινή κοινωνία, η Εκκλησία δεν έχει το περιθώριο να κόσμο. Έχει την υποχρέωση να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται και να δείχνει σε κάθε περίπτωση τον φωτεινό δρόμο προς μια ζωή ενάρετη κόντρα στις προκλήσεις για το αντίθετο.

Αν με ρωτάτε για το αν συμφωνώ με την απόφαση του Βατικανού, θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Αυτό που σίγουρα θα σημειώσω είναι πως η όποια απόφαση και η όποια στρατηγική πρέπει να συνοδεύεται με επίγνωση των συνεπειών στο επικοινωνιακό παιχνίδι... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Το ότι αποφεύγεις να μιλάς επειδή «φοβάσαι μήπως επικριθείς από τους αναγνώστες» δείχνει την έκταση της καταπίεσης που ασκούν πλέον οι δήθεν πολιτισμένοι, οι δήθεν δημοκράτες, οι δήθεν ανθρωπιστές υπέρμαχοι ή συμμέτοχοι του «τρίτου φύλου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η λέξη "δήθεν" που χρησιμοποίησες ειναι το κλειδί για το όλο ζήτημα...

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το