Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ καταγγέλω το ηράκλειο για να σώσω την πόλη μου

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Πάμε λίγο τον χρόνο πίσω στις Δημοτικές Εκλογές όπου και στο Ηράκλειο έγινε η μεγάλη ανατροπή. Ο Γιάννης Κουράκης που έβγαινε με ποσοστά διαστημικά για τα δεδομένα της Ελλάδας, έχασε με διαφορά από έναν υπερήλικα δικηγόρο. Ο άνθρωπος που άλλαξε ολόκληρο το Ηράκλειο μέσα σε λίγα χρόνια μετατρέποντάς το σε μία φιλική παραθαλάσσια πόλη με σεβασμό στον πολίτη, τον τουρίστα και την ιστορία, έχασε εν μέσω πανηγυρισμών(;) Ο νέος Δήμαρχος, κύριος Λαμπρινός υποσχέθηκε νέα ήθη και μεγάλες αλλαγές.

Σήμερα, διψήφιους μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχουμε δει κανένα έργο να ολοκληρώνεται, όχι μόνο βλέπουμε ετοιμοπαράδοτα έργα να απαξιώνονται ή ακόμα και εγκαινιασμένα έργα να σφραγίζονται, αλλά γινόμαστε -εδώ στο Ηράκλειο- μάρτυρες μιας πρωτοφανούς σύγχυσης, τουλάχιστον για τα τοπικά μας δεδομένα.

Ο δήμαρχος καλεί τους αντιδημάρχους για να τους τονίσει την αδράνεια τους και δημοτικοί σύμβουλοι βάλλονται εναντίον αντιδημάρχων (της ίδιας παράταξης) με εμετικούς χαρακτηρισμούς αλλά και σημαντικές προσβολές.

Μία περίπτωση από τις παραπάνω είναι αυτή του κυρίου Κουμπενάκη, δημοτικού συμβούλου που προσφάτως είχε επιτεθεί εναντίον του αντιδημάρχου κυρίου Μαμουλάκη κατηγορώντας τον για δόλο, διαφθορά και άλλα όμορφα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στο οποίο είναι και υπεύθυνος. Ο σάλος που ακολούθησε, ανάγκασε τον κύριο Κουμπενάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις εκφράσεις του στον αντιδήμαρχο, όχι όμως και να αποσύρει τις κατηγορίες του.

Έψαξα λίγο το θέμα και βρήκα ότι ο κύριος Μαμουλάκης είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος διαφόρων επιχειρήσεων που θα επωφεληθούν από την δράση την οποία ετοιμάζει και εκεί πείστηκα. Υποθέτω πως ο κύριος Κουμπενάκης δεν θα είναι τρελός να κατηγορεί έναν τύπο με τον οποίο βρισκόντουσαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Η διαφορά είναι πως ο Κουμπενάκης είναι η μύγα στο γάλα και όχι το αντίστροφο κι έτσι η πλειοψηφία της διαφθοράς νίκησε και με ομόφωνη απάντηση έθεσε εκτός δημοτικού συμβουλίου τον Κουμπενάκη!!!

Αυτό είναι το Ηράκλειο της εσωστρέφειας και της επιστροφής στο παρελθόν, της απομόνωσης παλαιών εποχών και σίγουρα όχι το Ηράκλειο που ονόμασα ως την Πόλη των Πάντων σε παλαιότερο αφιέρωμά μου. Καταγγέλλω δημόσια την Δημοτική Αρχή για απραξία, πισωγυρίσματα και καλλιέργεια κλίματος διαφθοράς. Ζητάω το Ηράκλειο που αγάπησα, πίσω!  +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το