Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ~ ζήσε τον καρμικό σου έρωτα (winter's tale)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2014
ΣκηνοθεσίαAkiva Goldsman
Βασικοί ΧαρακτήρεςColin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe
Περιγραφή: Ο Peter Lake (Colin Farrell) είναι ένας επαγγελματίας κλέφτης ο οποίος όμως κυνηγείται ανελέητα απο το πρώην αφεντικό του. Σε μία απόπειρα κλοπής ερωτεύεται μία νεαρή κοπέλα η οποία πάσχει απο φυματίωση και έχει λίγο χρόνο ζωής. Θα καταφέρει ο Peter να σώσει τη κοπέλα με το μοναδικό του χάρισμα ή θα τον προλάβει ο κακός του δαίμονας (Russell Crowe)?


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον Οκτώβριο διάλεξα μία πολύ καλή και ιδιαίτερη δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας. To Winter's Tale είναι από τις περιπτώσεις των ταινιών που αναιρούν το σκεπτικό παρακολούθησης μόνο των σπουδαίων εξ αυτών βαση των reviews σε site αξιολόγησης όπως το imdb.com πριν αποφασίσεις να τις ''ξεδιαλέξεις''. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μία ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας που περιλαμβάνει αξιόλογα νοήματα και θα καταφέρει να σας ταξιδέψει στην περιπέτεια και στο δράμα ταυτόχρονα.

Η ταινία μας μεταφέρει σε μία εποχή του παρελθόντος όπου γεννιέται ένας άνθρωπος, Peter Lake με το σπουδαίο χάρισμα να μπορεί να γιατρέψει το άτομο για το οποίο ήταν γραφτό του. Ο Peter μεγάλωσε ορφανός από γονείς και ο μόνος τρόπος επιβίωσης του ήταν να κλέβει. Ο  Pearly Soames είναι το πρώην αφεντικό του και τον κυνηγάει να τον σκοτώσει όντας δαίμονας που προσπαθεί να περιφρουρήσει ότι ο Peter δεν θα καταφέρει να κάνει χρήση του χαρίσματός του. Σε μια απόπειρα κλοπής η μοίρα φέρνει τον Peter δίπλα στη Beverly ένα κορίτσι που πάσχει από φυματίωση και έχει λίγο χρόνο ζωής μπροστά της και την ερωτεύεται χωρίς δόλο σαν να ήταν το πεπρωμένο του.  Θα καταφέρει να συνειδητοποιήσει το χάρισμά του και να τη γιατρέψει ή τελικά θα πέσει στα χέρια του δαίμονα Pearly Soames?

Η ζωή μας είναι απρόβλεπτη και σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να δούμε τι είναι αυτό που μας κάνει να διαλέξουμε τη μία ή την άλλη επιλογή. Όταν μιλάμε λοιπόν για καρμικό έρωτα και αγάπη τι μπορεί να είναι αυτό που τον φέρνει κοντά μας? Στην ταινία μας παρουσιάζεται αυτό το ''σπρώξιμο'' από μία αόρατη δύναμη που μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να ζήσουμε που θα μας αλλάξει για πάντα τη ζωή. Στην τελική και τον πρωταγωνιστή μας λίγο τον ένοιαζε αν είχε κάποιο χάρισμα. Αυτό που τον έκανε όμως να δακρύσει από λησμονιά ήταν ότι έζησε μια καρμική ανιδιοτελή αγάπη.

Το Winter's Tale είναι μία ταινία που αν δεν την έχετε δει ως τώρα πρέπει να τη δείτε γιατί πραγματικά θα σας ταξιδέψει σε ένας παραμύθι αγάπης χωρίς δόλο. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα λοιπόν και περιμένω τα μηνύματα σας.


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το