Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ τα πρόσωπα της τρομοκρατίας απ' άκρη σ' άκρη

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Εδώ και μέρες ζούμε εποχές τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Και μέσα από αυτές τις μέρες μαθαίνουμε πως η τρομοκρατία έχει πολλές εκφάνσεις τελικά. Παράλληλα διαπιστώνουμε πως το συμπέρασμα είναι οικουμενικό και ουσιαστικά καταλήγει στο ότι κανένα σημείο του πλανήτη δεν είναι ασφαλές για να μείνει κανείς σήμερα.
Τρομοκρατία είναι αυτό που ζούμε εδώ στην Ελλάδα. Όπου ένας επιχειρηματίας αισθάνεται τρομοκρατημένος από την εισβολή φόρων που πυροβολούν κατά ρυπάς την προσπάθεια του -όχι να πλουτίσει- απλά να ευημερήσει εξαργυρώνοντας τον δικό του κόπο, την ίδια ώρα που ένας νέος φοβάται ότι ποτέ δεν θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητες ή το ταλέντο του σε μία χώρα χωρίς προοπτικές.

Τρομοκρατία είναι αυτό που έζησαν (ξανά) στο Παρίσι, όπου άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα δειπνούσαν σε ένα εστιατόριο, διασκέδαζαν σε ένα γήπεδο ή μία συναυλία και βρέθηκαν να γαζώνονται από τα όπλα ζώων που δεν έχουν καμία σύνεση ή λογική.

Τρομοκρατία είναι αυτό που έζησαν την περασμένη Κυριακή και ύστερα την Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Εκεί που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, το κράτος έκλεισε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, ζήτησε απ' τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, έκλεισε σχολεία και συγκοινωνίες και αστυνομία και στρατός αλώνιζαν ψάχνοντας για απειλές. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για έναν ελεύθερο πολίτη;

Η λέξη είναι εκεί. Αναφέρεται στον τρόμο. Και ο τρόμος έχει τελικά πολλές εκφάνσεις. Και τον ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης, στην Γαλλία των επιθέσεων, στην Αμερική των σχολείων με πυροβολισμούς. Και πως καταστέλλεται η τρομοκρατία; Αυτό θα μας προβληματίσει σε επόμενη φάση. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το