Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ η άρση της γενοκτονίας στην κίνα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Παραδέχομαι εξ αρχής πως ο τίτλος είναι υπερβολικός καθώς αν δεν κινδυνεύει ποτέ σε κάτι η Κίνα, αυτό είναι η γενοκτονία, ωστόσο ο σημερινός προβληματισμός είναι, πράγματι, ιστορικός.
Βλέπετε, η Κίνα προχώρησε στην ιστορική απόφαση να άρει το μέτρο του ενός παιδιού. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, υπήρχε αυστηρότατος νόμος στην Δημοκρατία της Κίνας, σύμφωνα με τον οποίο κανένα ζευγάρι δεν δικαιούται να τεκνοποιήσει πέραν της μίας φοράς. Και δεν πρόκειται για κανένα αστείο, καθώς όσοι προσπάθησαν ή από ατύχημα έδωσαν ζωή σε δεύτερο παιδί, όχι μόνο εντοπίστηκαν, αλλά αντιμετώπισαν και άγριες επιπτώσεις, όπως την θανάτωση του παιδιού, την φυλάκιση, την θανατική ποινή και άλλα.

Οι συνθήκες; Η εποχή; Η ανάπτυξη του τόπου; Η οικονομία; Κάτι ή όλα απ' αυτά συντέλεσαν στο να δοθεί μια λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα της Κίνας που αφορά τη γήρανση του πληθυσμού, καθώς οι πολίτες άνω των 50 ετών αποτελούν το 30% της χώρας. Μήπως κάτι παρόμοιο δεν αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα; Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στην ελληνική οικογένεια να τεκνοποιήσει. Αντιθέτως, κάθε παιδί που γεννιέται κουβαλά αυτομάτως χρέη, φόρους και επιβάρυνση στους γονείς του, σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει ελάχιστες προοπτικές και μετριότατες συνθήκες ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η γήρανση του πληθυσμού αλλά και η μίξη του με δυσανάλογα ποσοστά... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το