Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ παραφύσιν σχέσεις (the next big thing)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2000
ΣκηνοθεσίαJohn Schlesinger
Βασικοί ΧαρακτήρεςMadonna, Rupert Everett, Benjamin Brat
Περιγραφή: Η Abbie (Madonna) κουρασμένη απο τις αποτυχημένες ερωτικές σχέσεις έχει one night stand με ένα καλό της gay φίλο Robert (Rupert Everett). Η σχέση του θα εξελιχθεί περισσότερο όταν βρεθούν να μεγαλωνουν μαζί το παιδί τους. Πως θα εξελιχθεί άραγε η σχέση μιας straight κοπέλας και του gay φίλου της έχοντας να μοιράζονται πλέον τη ζωή τους με ένα παιδί?

Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για το μήνα Νοέμβριο διάλεξα να κάνω την ανατροπή και να σας παρουσιάσω μία ταινία την οποία δεν σας προτείνω να δείτε γιατί δεν την θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογη αλλά την παρουσιάζω αποκλειστικά γιατί τα μηνύματα που περνάει είναι άκρως επίκαιρα καθώς καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότερο αποδέκτες ομοφυλοφιλικών σχέσεων αλλά και μικτών. όπως για παράδειγμα ίσως κι εσείς να έχετε υπόψιν σας ομοφυλόφιλα άτομα να συνάπτουν σχέσεις με ετεροφυλόφιλα για τη τεκνοποίηση. Ας δούμε όμως παρακάτω ένα καλό παράδειγμα σχέσης που μας προσφέρει η ταινία μας.

Στην ταινία μας λοιπόν η Abbie κουρασμένη από τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες σύναψης μιας σταθερής σχέσης αποφασίζει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σχέση της με τον gay φίλο της. Οι δύο τους αποκτούν ένα γιο ο οποίος είναι το αγαπημένο κομμάτι της σχέσης τους και συμβιώνουν μεγαλώνοντας τον με πολλή αγάπη αλλά με απομονωμένη σεξουαλική ζωή. Στη ζωή της Abbie μπαίνει ο Ben ο οποίος είναι αποφασισμένος να τη διεκδικήσει έχει όμως αγνές προθέσεις ακόμα και με τον gay φίλο της. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν το ζευγάρι θέλει να προχωρήσει τη σχέση του σε γάμο οπότε ο gay φίλος της Abbie είναι έτοιμος να διεκδικήσει το γιο του. Θα καταφέρει άραγε να διεκδικήσει και να πάρει την επιμέλεια του παιδιού που τόσο αγαπούσε;

Στην ταινία μας παρουσιάζεται η σχέση ενός gay άνδρα και μίας straight γυναίκας. Δυστυχώς αν με ρωτάτε η συγκεκριμένου τύπου σχέση είναι προδιαγεγραμμένη ότι θα αποτύχει. Κι αν για τους ενήλικες σε πρώτη φάση φαντάζει κάτι ξεχωριστό λόγω των συγκυριών γιατί πρέπει να υποβάλουν σε ένα μελλοντικό βασανιστήριο ένα παιδί? Γιατί πρέπει ένα παιδί να βλέπει από πρώτο χέρι μία αλλοπρόσαλλη σχέση που για τα μάτια του μόνο (αν) υφίσταται...σχέση; Δυστυχώς όλες οι σχέσεις αργά ή γρήγορα ξεκουκουλώνονται στα μάτια ενός παιδιού και πρέπει πριν γίνει οποιαδήποτε σκέψη για την ύπαρξη ενός παιδιού να παίρνεται με γνώμονα την ψυχική υγεία του και όχι να αφήνονται στιγμιαία πάθη να μας καθοδηγούν.

Η ταινία μας όπως σας προείπα δεν θα παραλάμβανε δάφνες ποιότητας όμως για την εποχή της ήταν προχωρημένη και επειδή στο περιβάλλον μας γίνονται εμφανή όλο και περισσότερα τέτοια παραδείγματα σχέσεων ένιωσα την ανάγκη να αφιερώσω δύο γραμμές από τις σκέψεις μου. Περιμένω τα μηνύματα σας. +daskalakis michael
 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και όχι με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Αν ''δεν τα βρίσκουν'' δύο άνθρωποι έχει να κάνει με τον εγωισμό τους, την έλλειψη επικοινωνίας και χιλίων δυο πραγμάτων. Αν ένα straight ζευγάρι χώριζε και η γυναίκα ήθελε να προχωρήσει τη ζωή της με ένα άλλον άντρα, ο πατέρας του παιδιού δεν θα μπορούσε να ζητήσει την επιμέλεια; Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Κανένα παιδί δε θα υποβληθεί σε κανένα βασανιστήριο αν οι γονείς του (δυο μπαμπάδες; δυο μαμάδες; ένας άντρας και μία γυναίκα;) σέβονται το ίδιο και τους εαυτούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το