Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ ενάρετοι πολίτες - πολιτικοί αλήτες

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας


Γράφει η Μαίρη Καρά

Οι πληροφορίες που παίρνει ο αναγνώστης από κάθε άρθρο, μπορεί να αποβούν χρήσιμες και να συμβάλλουν θετικά στην διαμόρφωση σφαιρικής άποψης για τα τεκταινόμενα. Όχι μόνο γι’ αυτά που αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του, μα κι αυτά που δημιουργούν σκόπιμα οι εκάστοτε κυβερνώντες στον εγκέφαλό του και τα σερβίρουν… έτοιμα! Σωστές πληροφορίες δεν είναι όσες δέχεται επιθετικά ο ανυποψίαστος αναγνώστης απ’ τον ΤΥΠΟ και τις αναμασά. Είναι αυτές που επιλέγει ο υποψιασμένος αναγνώστης απ’ όλα τα ΜΕΣΑ και τις φιλτράρει στο μυαλό του, αναζητώντας τα μηνύματα. Όχι του κινητού του, μα αυτά που χτυπάνε στο... ακίνητο μυαλό του. Ένα σωστό μέλος μιας Ηθικής και δίκαιης κοινωνίας, οφείλει να την στηρίζει με τις δυνάμεις του και να υπερασπίζεται τους Ηθικούς Κανόνες της για την εύρυθμη λειτουργία της. Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον του για να λέγεται ΕΝΤΙΜΟΣ και νομοταγής πολίτης.

ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ είναι η ακεραιότητα στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του ατόμου και δη του δημοσιογράφου. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από βαθιά κρίση Ιδανικών, Αξιών και Θεσμών στην πολιτική ζωή, η τιμιότητα φαίνεται ότι αποτελεί είδος «εν ανεπαρκεία», γιατί προϋποθέτει πνευματική και ψυχική γενναιότητα, βαθιά καλλιέργεια κι εμπιστοσύνη στον άνθρωπο. Ο έντιμος άνθρωπος ενεργεί στο φως του ήλιου με αγνότητα και διαφάνεια και είναι ασυμβίβαστος με ένοχες συναλλαγές και με παρασκηνιακές ενέργειες. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι η τιμιότητα δεν είναι εφικτή σε μια διεφθαρμένη κοινωνία. Θα ήταν όμως ταυτολογία η αναζήτηση της τιμιότητας, σε μια δίκαιη και ευνομούμενη κοινωνία.

Γι’ αυτό κάθε άνθρωπος πρέπει να επιβεβαιώνει την αξία της τιμιότητας, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην διεύρυνση αυτής της ΑΡΕΤΗΣ, σε μια εποχή που οι περισσότεροι την ταυτίζουν με την ανοησία και την ηλιθιότητα. Είναι αυτοί που προτιμούν τίτλους σαν του ξύπνιου, του πονηρού, του βολεψάκια, του αρπακτικού, του μάγκα (ατέλειωτος ο κατάλογος) και καμαρώνουν κιόλας με την απεχθή ικανότητά τους, να εξαπατούν τους ΤΙΜΙΟΥΣ! Όσο για τους αλεξιπτωτιστές εκδότες, πολιτικούς, επιχειρηματίες, καναλάρχες κι όλους τους… άρχες που δεν γνωρίζουν την έννοια της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ας την ακούσουν μήπως ξυπνήσουν απ’ την αυταπάτη τους. Ιδεολογία είναι το σύνολο των Ιδεών, που έχει διαμορφώσει ο άνθρωπος, για να συλλάβει και να εξηγήσει την ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ.

Σε κάθε εποχή ξεχωρίζει η κυρίαρχη ιδεολογία, όπως αυτή εκπορεύεται απ’ τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και γίνεται ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, που είναι εχθρικό απέναντι σε κάθε αλλαγή, γιατί συντηρεί ξεπερασμένες αντιλήψεις. Είναι και αντίθετο στην ΠΡΟΟΔΟ, που αιτιολογεί τους σκοπούς της ανθρώπινης δράσης. Αυτά τα δυο αντίθετα ρεύματα υφαίνουν με την ορμή τους, την κίνηση των Ιδεών. Το ένα ωθεί ακάθεκτα προς τα εμπρός, προς κάτι ανείπωτο ακόμα, που θέλγει σαν πυρετώδης αναμονή. Το άλλο αντιστέκεται και προσπαθεί, με σύνεση και περίσκεψη, να κρατήσει  την θετική και σίγουρη κατάκτηση. Φυσικά όλα αυτά βασίζονται στην ΘΕΩΡΙΑ.

Η θεωρία προηγείται της πράξης, που προϋποθέτει ένα θεωρητικό πλαίσιο κίνησης, μέσα στο οποίο κάποιες Ιδέες, Απόψεις και Κανόνες υλοποιούνται με σκοπό την επαλήθευσή τους στην αντικειμενική πραγματικότητα. Ο άνθρωπος στην σημερινή μεταβιομηχανική κοινωνία με την πολυπλοκότητα των δομών και θεσμών δεν επιβιώνει μόνο με αυτοσχεδιασμούς. Πρέπει να λειτουργεί με οδοδείκτη τις θεωρητικές γνώσεις του, γιατί μια πράξη που δεν στηρίζεται στην θεωρία, έχει επιπόλαιο χαρακτήρα, αφού δεν εντάσσεται σε καμιά προοπτική της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η Κοινωνία είναι το σύνολο των ατόμων που συνδέονται με κοινές δραστηριότητες και επιδιώξεις και μεταξύ τους υπάρχει μια διαρκής σχέσης αλληλεπίδρασης. Η συμβίωση πολλών  ανθρώπων δεν είναι μια ζωική ενστικτώδης συνένωση όπως στα ζώα, αλλά πνευματική-ψυχική σύνδεση.

Ακατάλυτοι δεσμοί μεταξύ τω μελών μιας ευνομούμενης κοινωνίας  όπως η κοινή γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, οι Νόμοι, συνδέουν τον άνθρωπο με το πάτριο έδαφος κι αναπτύσσουν το πνεύμα της κοινωνικότητας. Η κοινότητα ενισχύει κι ολοκληρώνει τις δράσεις, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μελών της. Μόνο με την κοινωνία ο άνθρωπος κατόρθωσε να διατηρήσει την προηγούμενη πείρα, να γνωρίσει το πρόσωπό του, να εξασφαλίσει την ομαλή κοινωνική συμβίωση, να αναπτύξει την ΕΠΙΣΤΗΜΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Η Ιστορία της Ανθρωπότητας μας διδάσκει όμως, πως δυστυχώς οι οργανωμένες Κοινωνίες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τελικά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των μελών τους.

Οι Μεγάλοι επεκτατικοί Πόλεμοι που ανέκοψαν την εξέλιξη του Πλανήτη κι εκμηδένισαν την ζωή του ανθρώπου, είναι η απόδειξη πως τα ΙΔΑΝΙΚΑ δεν επιβάλλονται. Τουλάχιστον με τους ΝΟΜΟΥΣ και την χειραγώγηση, μα γίνονται κτήμα και οδηγός του ανθρώπου, μέσω της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Μόνο με την σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ ο άνθρωπος καλλιεργεί τον εαυτό του και σέβεται τα κοινωνικά δεδομένα. Ο άνθρωπος με ολοκληρωμένη προσωπικότητα κι ανεπτυγμένη διανόηση διάγει βίο ενάρετο και δεν παρασύρεται από ευκαιριακές κατακτήσεις. Έστω κι αν για κάποιους τυχάρπαστους είναι γλυκός ο πειρασμός η εύκολη και προσοδοφόρα καριέρα της εξάσκησης της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ποιοι παρασύρονται και ενδίδουν... το ξέρουν οι ίδιοι. Ποιοι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ και δεν ενδίδουν, πάλι οι ίδιοι το ξέρουν. Ευτυχώς όμως τα τελευταία χρόνια της ΚΡΙΣΗΣ, το έμαθε κι ο αδικημένος Λαός κι αρχίζει να αντιδρά στην ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ της πολιτικής και των "υπηρετών" της. Αυτών που έστειλε αντιπρόσωπό του στο Κοινοβούλιο, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του… κι αυτοί κόπτονται μόνο για τα δικά τους. Είναι αδιανόητο δηλαδή να υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ Έλληνας, που να μην έχει πειστεί ακόμα, πως εξαπατήθηκε απ' τις απατηλές υποσχέσεις των απάτριδων, ανθέλληνων, ολίγιστων ανθρωπάριων, που υποτάχτηκαν στους διεθνείς απάνθρωπους τραπεζίτες και υπέγραψαν τα παράνομα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Αυτοί οι Εθνικοί προδότες που ευθύνονται για την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, έβαλαν την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην Ελλάδα. Η τιμωρία που τους αξίζει είναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΚΡΕΜΑΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το