Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ ένα λιθαράκι προς το καλό (the lego movie)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2014
Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller
Βασικοί Χαρακτήρες:  Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks
Περιγραφή: Ένας εργάτης Lego βρίσκει ένα σηματικό κομμάτι απο Lego puzzle και θεωρείται πως είναι ο εκλεκτός ο οποίος θα οδηγήσει τους διάσημους μαχητές στη μάχη κατά του κακού. Θα πιστέψει άραγε στον εαυτό του για να μπορέσει να σταματήσει τις ενέργειες του κακού?

Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον μήνα Ιανουάριο επιτέλους κατάφερα να παρακολουθήσω και να σας παρουσιάσω την ταινία ''The Lego Movie''. Προσπάθησα να την δω σε 3D αλλά κουραζόμουν φορώντας τα γυαλιά και την διέκοπτα (παρεμπιπτόντως αν εσείς δεν κουράζεστε με τα γυαλιά, σας προτείνω να την δείτε σε 3D, αξίζει). Όπως και να χει την είχα άχτι τη συγκεκριμένη ταινία επειδή είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια αλλά και επειδή έχει εξαιρετική βαθμολογία στο imdb.com.οπότε με το που βρήκα ευκαιρία την είδα και νομίζω πως με αποζημίωσε όπως θα αποζημιώσει και εσάς από πλευράς έξυπνου χιούμορ αλλά και σπουδαίων νοημάτων.

Στην ταινία μας λοιπόν ένας απλός εργάτης Lego ενώ εργάζεται βρίσκει ένα κομμάτι puzzle από Lego το οποίο θεωρείται ότι είναι περιζήτητο από προφητείες και πως αυτός που θα το βρει θα είναι ο εκλεκτός που θα οδηγήσει όλους του περίφημους ήρωες Lego (Batman, Superman κλπ) κατά των δυνάμεων του κακού. Ο καημένος ο εργάτης προσπαθεί να καταλάβει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει αφού πραγματικά δεν ένιωθε ότι διαθέτει κάποιο χάρισμα ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά. Πάνω που όλα δείχνουν να είναι εναντίον του και αυτός σαστισμένος, οι πιο παράξενες ιδέες του βοηθούν σχεδόν άθελα του να ξεφεύγουν από τον κακό και του δίνουν αυτοπεποίθηση για τις επόμενες τους ενέργειες. Θα μπορέσει όμως τελικά να βρει τον τρόπο να σταματήσει τα επώδυνα σχέδια του κακού προς τη Lego ανθρωπότητα?

Στην ταινία μπορούμε να διακρίνουμε πολλά σπουδαία νοήματα. Καταρχήν μας διδάσκει πως μπορεί ο καθένας από εμάς που δεν έχει τη στοιχειώδη αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι προς το καλό όλης της ανθρωπότητας αρκεί να κάνει πράξη το πιο απλό πράγμα που πιστεύει ότι θα βοηθούσε. Επιπλέον η ταινία μας διδάσκει ότι υπάρχει πάντα μέσα μας το καλό όπως και το κακό και ότι με μια κουβέντα ή με μια αγαθή πράξη ο κακός μπορεί να γίνει καλός.

Η Lego ταινία μπορεί να σας φανεί λίγο παράξενη στην αρχή- ίσως λίγο παιδιάστικη- όμως δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Σας προτείνω λοιπόν να τη δείτε και πιστεύω ότι θα αποζημειωθείτε. Περιμένω όπως πάντα τα μηνύματά σας για τα νοήματα της ταινίας. +daskalakis michael

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το