Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ~ αγνώμονες ελληνόφωνοι πολιτικοί

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει η Μαίρη Καρά

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες ευγνωμονούμε την Ελλάδα μας, που γεννηθήκαμε στα ιερά χώματά της; Είμαστε ευγνώμονες για την περιώνυμη καταγωγή μας; Για τους προγόνους μας και το τιμημένο όνομα, που μας κληροδότησαν; Για την Πνευματική Ανωτερότητα των Αρχαίων Φιλοσόφων, που αποτυπώνεται και στην γενιά μας; Για τους δημιουργούς των Αριστουργημάτων τα οποία ακόμα κοσμούν την Χώρα μας; Για τους Σοφούς Διδάσκαλους του Γένους μας,  που διέπρεψαν σαν πνευματικοί ηγέτες με τον ΛΟΓΟ κι έμειναν αθάνατοι στην Ιστορία; Για τους ηρωικούς αγωνιστές και πολεμιστές που επαναστάτησαν ενωμένοι για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

Η λέξη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ είναι σύνθετη αποτελούμενη απ' το επίθετο ΕΥΓΝΩΜΩΝ, το επίρρημα ΕΥ και το ουσιαστικό ΓΝΩΜΗ. Είναι δε μία απ' τις ΑΡΕΤΕΣ, που κάνει ξεχωριστή την Φυλή μας,  μα μάλλον δεν αφορά συνολικά τους σύγχρονους Έλληνες. Ο ευγνώμων Έλληνας αναγνωρίζει τις ευεργεσίες, που του παρέχει η ΕΘΝΙΚΗ καταγωγή του, με αίσθημα ηθικής ικανοποίησης. Θεωρεί δε πρώτιστο πατριωτικό καθήκον του να τις ανταποδώσει. Η εκτίμηση της ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ είναι δείγμα ψυχικής και πνευματικής ωριμότητας και επαλήθευση της αξίας του ανθρώπου ως ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΟΝΤΟΣ. Αντίθετα, εκείνος που δέχεται μεν την ευεργεσία, δεν την ανταποδίδει δε είναι ο ΑΓΝΩΜΩΝ και "κανένας πιο αγνώμων απ' τον ευεργετημένο". Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ εκδηλώνεται με αναισθησία, με υπεροψία, με εμπάθεια, οι οποίες εκπορεύονται από Εγωισμό, έλλειψη Ηθικής, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, ευγένειας και βέβαια επιλεκτική ΑΜΝΗΣΙΑ.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών μιας Χώρας, δεν συμβάλλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της. Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ διασπά τους κοινωνικούς θεσμούς, καλλιεργεί την καχυποψία, μετατρέπει τον άνθρωπο σε αντικοινωνικό και ατομικιστή. Έτσι διαστρεβλώνεται ο ψυχικός του κόσμος, με συνέπεια να μην διαθέτει ΟΡΘΗ σκέψη μα και πράξη. Έτσι οι αγνώμονες πολιτικοί έγιναν εύκολα θύματα χειραγώγησης απ' τους προαιώνιους εχθρούς μας. Έτσι τους μετέτρεψαν σε γλοιώδη φερέφωνά τους τα τελευταία χρόνια της ψεύτικης ΚΡΙΣΗΣ. Από ανθελληνικές δράσεις αποκαλύφθηκαν ξαφνικά οι ελληνόφωνοι, αποδεικνύοντας πως δεν εμφορούνται απ' τα ΙΔΕΩΔΗ της Φυλής μας… άρα μήπως δεν είναι ούτε γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ;

Μήπως η αγνωμοσύνη υπήρξε ένα απ' τα βασικά όπλα των "εταίρων" μας και εξαιτίας της μάς θεώρησαν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες μελλοντικούς δούλους τους; Μήπως η ευκολία με την οποία υπέταξαν τους απαρνητές της ελληνικής ιθαγένειας, τούς προδιάθεσε για ολοκληρωτική εξαφάνιση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Μήπως αυτός ο διακαής πόθος τους αποδεικνύει την απύθμενη αγνωμοσύνη τους; Μήπως έταξαν οικονομικές προσφορές και πολιτικές παροχές στους πολιτικούς υποτακτικούς τους; Μήπως έτσι πήραν διαβατήριο για την σχεδιασμένη καταλήστευση της ελληνικής περιουσίας; Μήπως ευγνωμονούν τους προδότες αλλά στο τέλος τιμωρούν τους ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ;

Γιατί όμως οι εκλεγμένοι πολιτικοί απαρνούνται την καταγωγή τους και δεν ανταποδίδουν όσα οφείλουν στην γενέτειρά τους;  Γιατί δεν την σέβονται σαν πατρίδα τους και χωρίς ντροπή παραδίδονται στους εχθρούς της; Γιατί συνειδητά προδίδουν αυτή την ευλογημένη πατρίδα κι ανοίγουν την κερκόπορτα για την Άλωση του πολιτιστικού και Εθνικού υπόβαθρου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Γιατί επιτρέπουν σε βάρβαρους ευρωπαίους και τους απάνθρωπους συνενόχους τους, να μας κατηγορούν πως είμαστε αντιφατικοί σαν λαός, πως γεννηθήκαμε για το Κακό και το Καλό, που είναι γραμμένα στο D.N.A μας; Μα η ΑΝΤΙΦΑΣΗ υπάρχει και μέσα στην ίδια την ΦΥΣΗ. Τι τους κάνει να πιστεύουν, πως δεν είμαστε γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αφού 3.000 χρόνια διατηρούμε αναλλοίωτα τα ελαττώματα της Φυλής μας;

Λένε πως έχουμε πολλές ΙΔΕΕΣ και μικρές πράξεις. Μα τους διαφεύγει πως ο πολιτισμός γεννήθηκε, όταν ο Έλληνας είχε την πρώτη του ΙΔΕΑ; Δεν είναι μεγάλη αγνωμοσύνη να τα λένε αυτά στον δάσκαλό τους; Διαδίδουν πως μας κυριαρχεί το συναίσθημα κι όχι η ΛΟΓΙΚΗ. Εμάς που εφεύραμε την λογική σαν επιστημονικό εργαλείο, μα την απορρίψαμε σαν τρόπο ζωής; Κι αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι τι σχέση έχουν μαζί της; Πως είμαστε αλαζόνες (απ' τους πολιτικούς ορμώμενοι), πως λέμε πολλά και μεγάλα λόγια. Μα εμείς είμαστε οι εφευρέτες του ΛΟΓΟΥ, που οφείλει να είναι γενναιόδωρος. Πως δεν είμαστε ειλικρινείς…. Ακούτε ποιοι μιλούν για ειλικρίνεια! Οι γεννήτορες του ψέματος και της σατανικής ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ!

Οι θρασύτατοι ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ που πήραν τα ΦΩΤΑ απ' την ελληνική ΔΑΔΑ… διαδίδουν  ασυναρτησίες για τον ΛΑΟ μας, και γελάει μαζί τους όλος ο Πλανήτης. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν σπίθες αναλαμπής απ' τον ελληνισμό, που δεν δικαιούνται. Η Ευρώπη στην Αναγέννηση αναγεννήθηκε απ' αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Και χάρις σ' αυτό εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα κι ας ονειρεύεται να το καταχραστεί. Και οι επαίσχυντοι κατακτητές μάς κατηγορούν πως είμαστε ανοργάνωτοι, εμείς που ακόμα και μέσα στο χάος που μας έριξαν, ζούμε με τόση ΑΡΜΟΝΙΑ.

Ότι είμαστε άστατοι, γλεντζέδες… μα η διασκέδαση δεν θέλει λογική, θέλει καρδιά κι εμείς διαθέτουμε περίσσευμα, μπρος στο δικό τους έλλειμμα. Ότι τα τραγούδια μας είναι γεμάτα πόνο και δυστυχία. Μα θέλει μεγάλο θάρρος για να γλεντάμε μέσα στον πόνο, που μας προκάλεσε η επεκτατική τους μανία. Ότι είμαστε απρόβλεπτοι (επειδή δεν μας "πιάνουν"), ότι είμαστε εριστικοί… ναι, γιατί αν δεν τρωγόμασταν μεταξύ μας… αυτοί θα ήταν οι σκλάβοι μας! Πού ήταν οι "σύμμαχες" Μεγάλες Δυνάμεις, όταν ο σκλαβωμένος ραγιάς πήρε τα όπλα το 1821 και ξεσηκώθηκε για την Ελευθερία του; Μόνος του ξύπνησε απ' τον εφιάλτη της σκλαβιάς και μόνος του πολέμησε κι ελευθερώθηκε, αφού στο βαθύ υποσυνείδητό του όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν ευγνώμονες «Έλληνες». Ευτυχώς διασώθηκε αυτό μέσα στην ρωμαίικη παράδοση. Το πιο σημαντικό όφελος που είχαμε απ' το 1821 –εκτός απ' την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού- ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτά που θα γίνουν ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!


1 σχόλιο:

  1. Κυρία Μαίρη Καρά, πιθανώς να μην δείτε το σχόλιο μου αλλά έχω φτάσει στα όρια μου, θα σκάσω. Καιρό τώρα διαβάζω τα κείμενα σας και διακρίνω ένα πρόβλημα. Και εννοώ εγκεφαλικό πρόβλημα. Είναι δυνατόν να πιστεύετε τέτοιες βλακείες; Το κείμενο σας -όπως και όλα τα υπόλοιπα κείμενα σας- μπάζει από παντού.
    1. «Έτσι οι αγνώμονες πολιτικοί έγιναν εύκολα θύματα χειραγώγησης απ' τους προαιώνιους εχθρούς μας» Οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν είναι θύματα αλλά θύτες. Έχουν καταχραστεί και έχουν φάει με τις χούφτες τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα με περίσσιο θράσος του ζητάνε και αλλά γιατί μάλλον δεν τους έφτασαν τα πρώτα. Δηλαδή όχι να του λυπηθούμε κιόλας! Ήμαρτον, τι άλλο θα ακούσω.
    2) «Έτσι τους μετέτρεψαν σε γλοιώδη φερέφωνά τους τα τελευταία χρόνια της ψεύτικης ΚΡΙΣΗΣ.» Η κρίση δεν είναι ψεύτικη κυρία Καρά, υπάρχει. Υπάρχουν γονείς που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Ξυπνήστε λίγο.
    3) «Μήπως έταξαν οικονομικές προσφορές και πολιτικές παροχές στους πολιτικούς υποτακτικούς τους; Μήπως έτσι πήραν διαβατήριο για την σχεδιασμένη καταλήστευση της ελληνικής περιουσίας; Μήπως ευγνωμονούν τους προδότες αλλά στο τέλος τιμωρούν τους ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ» Δεν ανάγκασε κανείς του Έλληνες πολιτικούς να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη. Ήταν δική τους πρωτοβουλία. Ή για να το πω πιο σωστά, έτσι σκατά όπως τα έκαναν δεν είχαν άλλη λύση, είχαμε πτωχεύσει. Και αυτό βέβαια έγινε για να παραμείνουμε στο ευρώ, γιατί δεν μας φτάνουν τα χαλιά μας, θέλουμε να λεγόμαστε και Ευρωπαίοι τρομάρα μας.
    4) «Γιατί όμως οι εκλεγμένοι πολιτικοί απαρνούνται την καταγωγή τους και δεν ανταποδίδουν όσα οφείλουν στην γενέτειρά τους; Γιατί δεν την σέβονται σαν πατρίδα τους και χωρίς ντροπή παραδίδονται στους εχθρούς της;» Γιατί χέστηκαν για τη χώρα, μόνο η τσέπη τους τους νοιάζει.
    5) «Πως είμαστε αλαζόνες (απ' τους πολιτικούς ορμώμενοι), πως λέμε πολλά και μεγάλα λόγια. Μα εμείς είμαστε οι εφευρέτες του ΛΟΓΟΥ, που οφείλει να είναι γενναιόδωρος.» Και να είμαστε οι εφευρέτες του λόγου ποιος είπε ότι πρέπει να κάνουμε κατάχρηση αυτού; δηλαδή θα λέμε μια ζωή ότι μας καπνίσει χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις επειδή είμαστε εφευρέτες του λόγου; Άκου λογική...
    6) « διαδίδουν ασυναρτησίες για τον ΛΑΟ μας, και γελάει μαζί τους όλος ο Πλανήτης.» μαζί μας γελάει όλος ο πλανήτης και με το δίκιο του.
    7) «Οι Ευρωπαίοι απαιτούν σπίθες αναλαμπής απ' τον ελληνισμό, που δεν δικαιούνται. Η Ευρώπη στην Αναγέννηση αναγεννήθηκε απ' αρχαίο ελληνικό πνεύμα.» ποιο πνεύμα; πάει το πνεύμα, να'ταν κι άλλο...
    8) « Και οι επαίσχυντοι κατακτητές μάς κατηγορούν πως είμαστε ανοργάνωτοι, εμείς που ακόμα και μέσα στο χάος που μας έριξαν, ζούμε με τόση ΑΡΜΟΝΙΑ.» ποια αρμονία κουκλίτσα μου; ο κόσμος αυτοκτονεί επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη στην τράπεζα. Οι Έλληνες ούτε στα φανάρια δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αρμονία, φεύγουν οι μούντζες προς όλες τις μεριές...
    9) «γιατί αν δεν τρωγόμασταν μεταξύ μας… » επ, τώρα μην μου τα αλλάζεις.
    10) «Πού ήταν οι "σύμμαχες" Μεγάλες Δυνάμεις, όταν ο σκλαβωμένος ραγιάς πήρε τα όπλα το 1821 και ξεσηκώθηκε για την Ελευθερία του; Μόνος του ξύπνησε απ' τον εφιάλτη της σκλαβιάς και μόνος του πολέμησε κι ελευθερώθηκε, αφού στο βαθύ υποσυνείδητό του όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν ευγνώμονες «Έλληνες». Ευτυχώς διασώθηκε αυτό μέσα στην ρωμαίικη παράδοση.» πάνε αυτά, πέρασαν. πάμε παρακάτω,επιτέλους!
    11) «ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτά που θα γίνουν ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!» καλά, κρατήσου.






    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το