Κυριακή 15 Μαΐου 2016

προώθηση κυριακής ~ η κομματοκρατία των μετρίων

κείμενα προβληματισμού, από τις πιο εκλεκτές σελίδες της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει η Μαίρη Καρά

     Η επιδημία κενοφιλόδοξων πολιτευτών που κατέκτησαν τα Ανώτατα Αξιώματα με νοθείες,
οφείλεται στην ύπαρξη των ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Είναι "κομμάτια" σε ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ,  που μας επέβαλαν οι "σύμμαχοι" Εγγλέζοι, για να μας ελέγχουν και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις της αρεσκείας τους. Είναι τα φαύλα κυβερνητικά πιόνια, που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην κυριαρχία της αμερικάνικης εξουσίας και παραμένουν ακόμα εκεί αμετακίνητα ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ.
     Δώσαμε μεγάλη ΑΞΙΑ σε ασημαντότητες της πολιτικής "σοδειάς" μας. Αυτούς τους ολίγιστους εμείς τους εκλέξαμε όμως, τόσο απερίσκεπτα και με μικροκομματικά οφέλη, που συντήρησαν μέχρι σήμερα το επιζήμιο ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Κι αυτές οι ελλειμματικές προσωπικότητες προκειμένου να διατηρούν τα "κεκτημένα" τους, έγιναν το μέσον πάνω στο οποίο πάτησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, για να μας ρίξουν μέσα στην χοάνη της ΚΡΙΣΗΣ. Με τη νοσηρότητά μας επιτρέψαμε σε ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ να διαχειρίζονται τις τύχες μας σαν λαό και σαν ΕΘΝΟΣ.
     Οι παραλείψεις μας επέτρεψαν σε ΜΕΤΡΙΟΥΣ επαγγελματίες πολιτευτές να μας κυβερνούν, με ένα ΜΕΤΡΙΟ διαχρονικό σύστημα διακυβέρνησης, που υποστηρίζει την ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑ περιφρονώντας τους ικανούς. Δεν επιτρέπουν την ανέλιξη των ΑΡΙΣΤΩΝ, γιατί τους θεωρούν απειλή για την "καριέρα" τους. Κάθισαν στον "σβέρκο" της Ελλάδος κι ''αρμέγουν'' ό,τι καλό και δημιουργικό παράγει η χώρα. Και σαν ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ δεν διστάζουν να εκτελούν όλες τις εντολές των "δανειστών" μας, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στις θέσεις ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
     Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια - με λίγες εξαιρέσεις - οι Αρχηγοί των Κομμάτων είναι χαμηλού επιπέδου, λες και η χώρα μας αδυνατεί να γεννά ΑΞΙΟΥΣ, προκομμένους, δουλευταράδες και κυρίως πατριώτες, που να βάζουν το ΕΘΝΙΚΟ  συμφέρον πάνω απ' το προσωπικό και το κομματικό. Μετά δε και την τελευταία υποταγή τους στην ΓΡΑΜΜΗ του Κόμματος, δεν ελπίζουμε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, από κανέναν βολευτή κανενός Κόμματος. Όλοι οι πρώην και οι νυν ψηφισμένοι απ' τον αφελή ψηφοφόρο υπέγραψαν την θανατική μας καταδίκη, βάζοντας στην πατρίδα μας την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ.
     Όμως για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πάρουμε κι εμείς το μερίδιο της ευθύνης μας. Γιατί ΕΜΕΙΣ επιτρέψαμε στον κομματικό βόθρο να κατακλύσει τις δεξαμενές των δημοκρατικών προσδοκιών μας. Εμείς τους στηρίξαμε για να κατακτήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ κι αυτοί άδειασαν τις αποθήκες των ελπίδων μας. Οι λανθασμένες εκλογικές επιλογές μας έγιναν η σκάλα, για να ανέβουν στην κοινωνική και πολιτική ιεραρχία. Για δεκαετίες κλείναμε τα μάτια στις παρεκτροπές τους και τους επιτρέπαμε να ισχυροποιούνται και να μας χειραγωγούν, αντί να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ δυναμικά και να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
     Αν όμως ήμασταν συνειδητοί πολίτες θα "διαβλέπαμε" πως στο σύνολό του το Πολιτικό μας Σύστημα αλληλοϋποστηρίζεται, ανεξάρτητα Κόμματος και Ιδεολογιών, προκειμένου να μένουν στο απυρόβλητο τα σκάνδαλά τους. Μας διέφυγε λοιπόν πως δύο ήταν οι επικρατούσες ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ στην πολιτική: οι ΑΡΙΣΤΟΙ και οι ΜΕΤΡΙΟΙ! Οι πρώτοι που δεν στηρίζονταν σε παρανομίες και οι δεύτεροι που με παρανομίες ικανοποιούσαν τις αχαλίνωτες επιθυμίες τους. Έτσι μέσω των Κομμάτων οι "αφέντες" μάς επέβαλλαν και την Δικτατορία των ΜΕΤΡΙΩΝ!
     Σήμερα όμως το μυστήριο μετατροπής της Ελλάδας από Ανεξάρτητη Χώρα σε άθλιο προτεκτοράτο του… ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ λύθηκε. Οι απορίες μας για τις ΑΙΤΙΕΣ του οικονομικού πολέμου που δεχόμαστε ξεδιαλύθηκαν. Οι προδοσίες των κυβερνήσεων σε βάρος του ΕΘΝΟΥΣ αποκαλύφθηκαν.  Ακόμα και οι ψηφοφόροι που δεν αξιολόγησαν σωστά το πιο σημαντικό δημοκρατικό τους δικαίωμα, δηλαδή την ΨΗΦΟ τους… κατάλαβαν πως με τις λανθασμένες επιλογές τους συνέβαλαν στην μετατροπή μας από ελεύθεροι πολίτες σε ΟΜΗΡΟΥΣ!
     Υποκρινόμενοι αφελώς ότι δεν "βλέπουμε", αφήναμε τους τυχοδιώκτες πολιτικούς να μας προδίδουν ως ΛΑΟ και να μας ξεπουλάνε σαν ΚΡΑΤΟΣ. Εξωραΐζοντας την χυδαιότητα την ανεχόμασταν εφευρίσκοντας "φιλικές" λέξεις να την περιγράφουμε. Της επιτρέψαμε να εισβάλει στα "σαλόνια" της Δημοκρατίας και να μας υποτάξει. Της παραδώσαμε τους κόπους πολλών γενιών. Της εμπιστευτήκαμε την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία μας. Και με λύπη μας διαπιστώνουμε, πως τα λάθη μας γυρίζουν εναντίον μας, γιατί ο "στρουθοκαμηλισμός" δεν βοήθησε ούτε τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, που έσκυβαν το κεφάλι τους στα επικίνδυνα μονοπάτια των ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
     Οι "αφέντες" του προτεκτοράτου έκαναν κατάχρηση της λειτουργίας τής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τις ανοικτές "πόρτες" της και την "άλωσαν" επιβάλλοντος στην "κορυφή" της κοινωνικής ιεραρχίας τα διεφθαρμένα υποχείριά τους. Η Δημοκρατία έχει μια συγκεκριμένη "παθογένεια" κι είναι υποχρεωμένοι αυτοί που την χρησιμοποιούν, να την σέβονται. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν τις ιδιότητες του "μέσου" που χρησιμοποιούν  κι εμπιστεύονται πάνω του την ζωή τους. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώσουν, γιατί θα καταστρέψουν το "μέσο" επιβίωσής τους και μαζί μ' αυτό θα καταστραφούν τελικά και ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
     Η Δημοκρατία είναι ένα "ιδιόμορφο" σύστημα, μα δεν είναι φυσικό. Είναι ανθρώπινο δημιούργημα και γι' αυτό έχει την δική του παθογένεια, την οποία γνώριζαν απόλυτα οι εφευρέτες της οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.  Αν εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά μας ένας απ' τους πολιτικούς άνδρες της Αρχαίας Αθήνας και του ζητούσαμε να μας συμβουλέψει, πώς να απαλλαγούμε απ' την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ… δεν θα μας έλεγε, πως πέσαμε θύματα προδοσίας από πολλούς ανάξιους ηγέτες μας; Δεν θα μας παρακινούσε, να αποκαλύψουμε, ποιοι πολιτικοί μάς προδίδουν, επειδή εκβιάζονται από δήθεν ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ;
     Τώρα πια είναι πασιφανές πως πέσαμε θύματα προδοσίας απάτριδων πολιτικών. Χάριν δε μιας επίπλαστης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ δεν χρησιμοποιούσαμε "φίλτρα" επιλογής πολιτικών. Ενώ οι σοφοί πρόγονοί μας έβαζαν απαγορεύσεις, εκεί όπου η διαφθορά άνοιγε τις "κερκόπορτες" της Δημοκρατίας... Αυτά τα "φίλτρα" πρέπει να βάλουμε κι εμείς για την καταγωγή και τις κρυφές επιδιώξεις των υποψήφιων μελλοντικών ΗΓΕΤΩΝ!δ


1 σχόλιο:

  1. Η δημοκρατία είναι ένα τραγικό λάθος των προγόνων μας.
    Δείχνει επίσης την καθοδική ηθική πορεία της ανθρωπότητας λόγω της αδυναμίας του ανθρώπου να βελτιώσει τον ψυχισμό του.
    Κανονικά πρέπει να κυβερνάει ο Τύραννος. Όλοι υπακούουν σε αυτόν χωρίς αντίλογο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει ο Τύραννος να είναι ΣΟΦΟΣ.
    Ελλείψει σοφού τυράννου η αμέσως επόμενη καλύτερη δυνατότητα είναι η Αριστοκρατία, η «κυριαρχία των Αρίστων» και όχι των πλουσίων από κούνια όπως έχει καταντήσει να σημαίνει η λέξη σήμερα. Και εδώ όμως είναι απίστευτα δύσκολο να βρεθούν Άριστοι άνθρωποι, δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν γίνει σοφοί, αλλά είναι στην διαδικασία να γίνουν.
    Οπότε το σύστημα αναγκαστικά καταντάει να στηριχθεί στην μάζα των κατοίκων της πόλης (πολλοί ηλίθιοι σκέφτονται καλύτερα από έναν). Αυτό δίνει την ευκαιρία σε σοφιστές και πολιτικάντηδες να χαϊδεύουν τα αυτιά του όχλου και να τον κατευθύνουν εκεί που έχουν οι ίδιοι συμφέρον.
    Αυτή είναι και η παγκόσμια σημερινή κατάσταση (όχι μόνο στο Ελλαδιστάν).
    Άχρηστοι άνθρωποι, χωρίς ηθικούς φραγμούς (και επομένως πλούσιοι) εκμεταλλεύονται τις μάζες ακριβώς όπως κάνει ο βοσκός σε ένα κοπάδι πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το