Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ 2-3 σκόρπιες σκέψεις/προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι

Περί... προβληματισμού "Ευαγγέλιον" στο +yannidakis
Και να που φτάσαμε για ακόμη μια φορά στο καλοκαίρι. Ο Ιούνιος ήρθε, και μπορεί να μην έχουμε καταλάβει και πολλά μέχρι στιγμής, από πλευράς αναποφάσιστου καιρού και κλίματος, όμως η 1η ημέρα του φετινού θέρους είναι γεγονός. 
Αλήθεια, τι γίνεται με αυτό το υποτιθέμενο και πολλά υποσχόμενο "καλο"...καίρι; Μήπως πρέπει να κάνουμε καμία ημερολογιακή αναθεώρηση; Μήπως όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ξεχάσει να συμπεριλάβουμε κάποια "χρονική συνισταμένη" η οποία μετακινεί (αργά αλλά σταθερά) τις εποχές και δεν το έχουμε αντιληφθεί: Όλοι σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι οι "μεγάλες ζέστες" όλο και αργούν να ξεκινήσουν, αλλά, παράλληλα, όλο και καθυστερούν να τελειώσουν με το πέρασμα των χρόνων. Μην μου σκοτίζεστε. Η συνισταμένη αυτή είμαστε "εμείς". Οι κλιματικές αλλαγές που έχουμε προκαλέσει σε αυτόν τον πλανήτη είναι τόσο καθοριστικές (εδώ, σου λέει, οι πολικές αρκούδες συναντήθηκαν με τις καφέ, επειδή λιώνουν οι πάγοι, και άρχισαν να αναπαράγονται, δημιουργώντας καινούργιο είδος!), οπότε, μάλλον, δεν θα έπρεπε να ψάχνουμε αλλού για αιτίες, παρά μόνο στις ενέργειες μας. Όμως αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και... μια άλλη ιστορία...

Στο θέμα μας τώρα. Θεωρητικά, η καλοκαιρινή περίοδος είναι καιρός για ταξίδια, διακοπές και ξεκούραση. Πρακτικά, ίσως και όχι! Πλέον... Σίγουρα όμως, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ήπια και οι ρυθμοί χαλαρώνουν. Οι φοιτητές/μαθητές τελειώνουν με τις εξεταστικές περιόδους τους, αρκετοί (τυχεροί) εργαζόμενοι κανονίζουν τις άδειες τους, ενώ η πλειοψηφία του κόσμου αρχίζει να αναζητά τις πλησιέστερες -ή μη- παραλίες. Αν είστε από αυτούς που οργανώνουν ολόκληρη την χρονιά τους γύρω από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τότε έχετε κάνει ήδη -από πέρυσι- τα πλάνα και τα σχέδια σας, έχετε ξεκινήσει να βγαίνετε δειλά δειλά στις πλαζ, ενώ σε ένα μαγνητάκι στο ψυγείο σας βρίσκεται η "to do" list - Summer 2016. Επειδή όμως υπάρχουν και οι αναγνώστες μας που είναι "της τελευταίας στιγμής", παρακάτω σας έχω 2-3 πληροφορίες σχετικά με το τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ημέρες. Έτσι, για να αρχίσετε να οργανώνεστε σιγά-σιγά (ή έστω να πάρετε καμία ιδέα).

Στα κινηματογραφικά δρώμενα, έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στις αίθουσες καταφτάνει το πολυαναμενόμενο "Warcraft" (οι gamers του ομώνυμου παιχνιδιού καταλαβαίνουν), το "Finding Dory" για τους μικρούς μας φίλους (η συνέχεια του επιτυχημένου "Ψάχνοντας τον Νέμο"), ενώ ακολουθούν τα "The Legend of Tarzan" , "Star Trek Beyond" και στο βάθος του Αυγούστου το "Suicide Squad".

Από μουσικές επιλογές τώρα, υπάρχει και φέτος ποικιλία. Στις 5 Ιουνίου το Rockwave είναι και πάλι εδώ με πλήθος ονομάτων όπως: Suede, The Subways, Despite Everything, The Last Shadow Puppets, Dropkick Murphys, Turbonegro, The Callas, Whereswilder και Wish Upon A Star. Από... "εγχώρια ονόματα" ξεχωρίζουν αρκετοί, όμως δείτε και αναλυτικά την λίστα εδώ.

Τέλος, ας μιλήσουμε και για τις θερμοκρασίες. Από ότι βλέπω στα περισσότερα site με προγνωστικά για τον καιρό, θα έχουμε τα "πάνω μας και τα κάτω μας". Αποφύγετε εξόδους και προγραμματισμούς για το διάστημα μεταξύ 7 και 12 του μήνα, διότι προβλέπονται... συννεφιές.. Την 4η εβδομάδα, από ότι διακρίνω, θα αρχίζουν και να αχνοφαίνονται τα πρώτα 30άρια. Έχετε τις τσάντες θαλάσσης ανά χείρας! Hint: Μην ξεχνάτε και τις 20 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) εσείς που εργάζεστε και σας "πιάνει". Κολλήστε και καμία ημέρα άδειας , αν σας παίρνει, και αποδράστε!

Εμπρός λοιπόν. Ξεκινήστε να φτιάχνεται το πρόγραμμα σας, διότι η πιο αγαπημένη (για τους περισσότερους) περίοδος του χρόνου, ξεκινά. Καλό μήνα και... καλό καλοκαίρι!

Εις το επανιδείν...   +Vaggelis Episkopou

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το