Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ έρχονται οι "βάρβαροι" στην ελλάδα και τους καλωσορίζουμε

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Θα μπορούσα κάλλιστα να γράψω στον τίτλο "Η Ελλάδα πωλείται" όμως θα ήταν ψέμα. Θα ήταν μια λανθασμένη εντύπωση που δημιουργείται στον κόσμο που ζει σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ένα στάδιο που έζησαν κάποτε σε πολλές περιοχές ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέρη.

Αναφέρομαι στην ξαφνική "αποίκιση" περιοχών από ξένους. Σήμερα, οι ξένοι δεν έχουν την έννοια των βάρβαρων όπως κάποτε οι αθηναίοι έλεγαν όλους όσους δεν ήταν... αθηναίοι. Υπάρχουν ξένοι και ξένοι. Υπάρχουν ξένοι μετανάστες και ξένοι λαθρομετανάστες. Υπάρχουν ξένοι πρόσφυγες και ξένοι που έχουν έρθει εδώ ως επαγγελματίες (αθλητές, επιστήμονες κλπ.). Αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι αδύνατο να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι και να τους λέμε ξένους.

Σε αυτούς τώρα, πρέπει να προσθέσουμε μία νέα κατηγορία "ξένων" τους... επενδυτές! Είναι μία νέα κατηγορία ανθρώπων ή εταιρειών που έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να επενδύσουν. Εδώ και μερικούς μήνες έχω "πετύχει" διάσπαρτα άρθρα που αναφέρονται για το αυξανόμενο ενδιαφέρον από ξένους για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατο άρθρο αναφερόταν στην Αθήνα και αφορούσε Ευρωπαίους, Άραβες και Αμερικανούς που έχουν την τάση να αγοράζουν διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ναι, αυτήν την απαξιωμένη περιοχή που κάτι πρέπει να γίνει ώστε να βγει απ' το τέλμα της εξαθλίωσης που βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες υπό την ανοχή του Δήμου και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στα προάστια του Ηρακλείου εξάλλου, παρατηρείται μία παρόμοια τάση με Κινέζους, Ρώσους και Ισραηλινούς που βλέπουν το παραλιακό μέτωπο λίγο έξω απ' το Ηράκλειο σαν ένα επίγειο παράδεισο.

Το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να είναι είτε προσωπικό είτε επιχειρηματικό. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια αυτά σε τρίτους, μπορεί κάποιοι να θέλουν να φτιάξουν ξενοδοχειακές μονάδες ή τελικά μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν εκεί τις ετήσιες διακοπές των ονείρων τους. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει σημασία καθώς όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες σε οποιοδήποτε μέρος. Βλέπετε, αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώνουν φόρους όπως όλοι μας. Από την δε εκμετάλλευση της γης που θα αγοράσουν ενδέχεται να ενεργοποιηθούν θέσεις εργασίας ή να ανθίσει περαιτέρω ο τουρισμός.
Με την Ελλάδα να φιλοξενεί πάνω από 11.000 πρόσφυγες και αμέτρητους λαθρομετανάστες, κανένας ξένος με παραδάκι και ζεστό χρήμα που δίνει με νόμιμο τρόπο στο κράτος, δεν πρέπει να μας ξενίζει. Καλώς να ορίσουν, με το καλό να επενδύσουν και μην ξεχνάτε... "live your myth in Greece" +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το