Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

5... συμβουλές για να επιλέξεις το ιδανικό άρωμα

Πολλές φορές έχουμε καταλήξει να αγοράσουμε ένα άρωμα που καταλήγει στα χέρια της μητέρας μας ή της αδελφής μας γιατί είτε δεν μας αρέσει ή δεν μας ταιριάζει. Για να δούμε όμως 5 βασικούς κανόνες για να κάνουμε επιτέλους την σωστή επιλογή.

Πρέπει η επιδερμίδα μας να είναι απολύτως καθαρή, απαλλαγμένη από κάθε είδους μυρωδιά, παρά μόνο τη φυσική μας. Τι εννοώ; Να μην είμαστε ιδρωμένοι και φυσικά να μην έχουμε βάλει κάποιο άλλο άρωμα η κάποια κρέμα σώματος ή αντηλιακό. Επιδερμίδα λοιπόν πεντακάθαρη.
2 Το άρωμα που θα αγοράσουμε θα πρέπει απαραίτητα να το έχουμε δοκιμάσει στο δέρμα μας και όχι σε χαρτάκια ή στη φίλη μας καθώς σε κάθε επιδερμίδα μυρίζει εντελώς διαφορετικά.
3 Δεν πρέπει να δοκιμάσουμε περισσότερα από 3 ή 4 καθώς όσο περισσότερα αρώματα μυρίζουμαι τόσο περισσότερο φθίνει η οσφρητική μας ικανότητα.
4 Μην τρίβεις ποτέ το άρωμα όταν το δοκιμάζεις, δώστε του χρόνο να απορροφηθεί σταδιακά από το δέρμα σου. Δοκίμασε τρία αρώματα της αρεσκείας σου αλλά κάνε την τελική επιλογή μετά από μισή ώρα το λιγότερο καθώς για να αποκαλυφθεί η αρωματική πυραμίδα ενός αρώματος χρειάζεται τον ανάλογο χρόνο.
5 Ζητά την βοήθεια της πωλήτριας κατευθύνοντας την δίνοντας παραδείγματα αρωμάτων που αγαπάς ώστε να μπορέσει να σου προτείνει αρώματα με αντίστοιχες αρωματικές νότες.

"Το άρωμα μιας γυναίκας αποκαλύπτει περισσότερα για αυτήν από τον γραφικό της χαρακτήρα.." Christian Dior...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το