Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ πως το κράτος προκαλεί την παραβατικότητα των ελλήνων

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Διάβαζα πριν λίγες μέρες πως κλιμάκιο ελέγχου πήγε για να ελέγξει επιχειρήσεις σε μία συγκεκριμένη περιοχή και βρήκαν ρε παιδιά 100% παραβατικότητα! Μα το διανοήστε; 100% λέμε! Από μη κομμένες αποδείξεις μέχρι ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και παράνομη εργασία.

Προφανώς είναι τραγικό το ποσοστό αυτό, όμως για να μην υποκρινόμαστε τώρα τους έκπληκτους ας παραδεχτούμε πως η σχετική παρανομία είναι μία τακτική που συναντά κανείς στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Ο έλληνας έχει μάθει για τα καλά την παρανομία, είναι τόσο δεδομένη που η αντίθετη συμπεριφορά επιβραβεύεται με διθυράμβους!

Το κράτος -ως είθισται- δεν βοηθάει καθόλου σε αυτόν τον τομέα. Και είναι λογικό να μην σε βοηθάει να κάνεις το αυτονόητο ωστόσο θα έπρεπε να σου δίνει πραγματικούς λόγους για να μην κάνεις το αντίθετο. Βλέπετε, η αύξηση της φορολογίας, οι εξοντωτικοί έμμεσοι φόροι, το ασφαλιστικό, οι εισφορές, η... αλληλεγγύη κ.α. στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στον επιχειρηματία, πως στο εξής κάνει συνέταιρο το κράτος και πιθανή επιτυχία του θα την καρπωθεί πρωτίστως αυτό, σε περίπτωση αποτυχία δε, ο δρόμος του "λουκέτου" είναι γνωστός".

Αλήθεια ποιος οικογενειάρχης θα δεχόταν έναν ξένο στο σπίτι του για να τρώει απ' το φαγητό του και να κοιμάται με την γυναίκα του; Μάλλον κανείς. Μάλλον θα υποκρινόταν πως το σπίτι αυτό δεν έχει φαγητό ή πως η γυναίκα του έχει κάποια σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια(!) σίγουρα όμως δε θα δεχόταν κάθε παράλογη απαίτηση σκύβοντας το κεφάλι στο όνομα του νόμου.

Ο έλληνας θέλει να δει την Ελλάδα να ξεκινάει εκ νέου, θέλει να δει επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν για να μειωθεί η ανεργία και να επιμεριστούν τα βάρη προς το κράτος από όλη την παραγωγική τάξη. Όταν το κράτος θα μπορέσει να το προσφέρει αυτό, τότε ναι, θα έχει κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει αυστηρούς ελεγκτικούς οργανισμούς που θα μοιράζουν και πρόστιμα και θα βάζουν και λουκέτα. Έως τότε, όμως... +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το