Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ (18/7-24/7) η σκιά του θανάτου και οι πρώτοι ολυμπιακοί αγώνες


18/7/64 μ.Χ, Η Ρώμη παραδίδεται στις φλόγες
Κι αν η ιστορία έχει τις επιφυλάξεις της σχετικά με το αν υπεύθυνος υπήρξε ο αυτοκράτορας Νέρων (βλ. έργο Τάκιτου), σίγουρο είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να διώξει τους (δήθεν υπεύθυνους και ολιγάριθμους τότε) χριστιανούς.

19/7/1969, Αντίο στο Στρατή Μυριβήλη
Ο σημαντικός λογοτέχνης του πατριωτισμού και του λυρισμού, της γενιάς του '30 φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών αφήνοντας πίσω πλούσια παρακαταθήκη.

20/7/1974, Απόβαση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο
Οι χαρακτηριστικές του πολέμου αγριότητες ξεκινούν. Η ελληνική πλευρά επιδεικνύει χαρακτηριστική ολιγωρία με αποτέλεσμα να κατέχεται μέχρι και σήμερα παράνομα σημαντικό μέρος της Κύπρου.

21/7/1928, Αυτοκτονεί ο Κ. Καρυωτάκης
Με έντονη την απαισιοδοξία στην ποίησή του και την ξεχωριστή θέση που εξασφάλισε στο βάθρο της γενιάς του μεσοπολέμου αλλά και γενικότερα της ελληνικής ποίησης, ο Κ. Καρυωτάκης έμελλε να απασχολήσει τις επόμενες γενιές.

22/7/2011, Πένθος στη Νορβηγία
Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Αντρές Μπρέιβικ είναι ο άνδρας που βύθισε τη σκανδιναβική χώρα στο πένθος, τοποθετώντας βόμβα στο Όσλο και σαρώνοντας με όπλο κατασκηνωτές σε κατασκηνώσεις του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια, σύνολο 77 νεκροί. Πρόσφατα μήνυσε το Νορβηγικό κράτος για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.

23/7/776 π.Χ, Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες
Έλαβαν μέρος στην Ολυμπία και περιλάμβαναν αγώνες δρόμου, πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο, πένταθλο και αρματοδρομία. 

24/7/1909, Ιδρύεται η "Φεντερασιόν"
Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία που γονιμοποιεί την ανάπτυξη του σοσιαλισμού στη χώρα μας, με σημαντική εβραϊκή παρουσία και κέντρο τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το