Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ για να σε ποδοπατήσουν πρέπει να είσαι ξαπλωμένος...

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis
Περνώντας ατελείωτες ώρες της ζωής μου μέσα στα βιβλία, μπορώ να πω με σιγουριά πως το διάβασμα είναι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: μας κάνει να σκεφτόμαστε πράγματα που δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό μας, διεγείρει τις αισθήσεις, ξυπνάει συναισθήματα, χαρίζει ηρεμία, προβληματίζει, διδάσκει...

Ένα λογοτεχνικό βιβλίο που τελείωσα πρόσφατα είχε στη σελίδα 271 διατυπωμένο το εξής: ...πάντως αυτοί που υπομένουν την ταπείνωση είναι μάλλον οι δυνατοί. Είναι εκείνοι που πεθαίνουν κι ανασταίνονται μόνοι τους 10 φορές ημερησίως... Αναρωτήθηκα αν είναι όντως έτσι.

δυνατός, αδύναμος, αντοχή
Για πολλούς, όποιος καταφέρνει και αντέχει τον ψυχικό πόνο θεωρείται δυνατός, αφού κατά κάποιο τρόπο μαθαίνει να σκληραγωγεί τον εαυτό του. Υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι πίσω από την φαινομενική ψυχική αντοχή, υπάρχει ένας άνθρωπος αδύναμος, που δεν μπορεί να αντιταχθεί σε ότι τον μαραζώνει.

Προσωπικά πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων, όπως πιστεύω ότι μπορούμε να εντυπωσιαστούμε από τις ικανότητες και τις αντοχές μας. Ίσως, βέβαια, να είναι και θέμα χαρακτήρα. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του άμυνες, και τους δικούς του τρόπους να εκφράζεται και να εκδηλώνει τα συναισθήματα του. Το σημαντικότερο όλων είναι να μπορούμε από κάθε αρνητική εμπειρία να αποκομίσουμε κάτι θετικό. +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το