Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ ο ιησούς των βοτανιών

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλο θέμα η νομιμοποίηση της κάνναβης. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν πως η κάνναβη, γνωστή και ως μαριχουάνα, έχει εκπληκτικές ιδιότητες όταν η χρήση της γίνεται για καθαρά ιατρικούς λόγους. Και οι επιστημονικές έρευνες συμφωνούν.

Ο γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος ασχολείται με τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης από το 1980, και εξηγεί: «Το γεγονός ότι αποκαλώ την κάνναβη "Ιησού των βοτανιών" που “κάνει τους τυφλούς να βλέπουνε, τους παράλυτους να περπατάνε και τους καρκίνους να αυτοκτονούν”, δεν είναι προϊόν δικής μου επινόησης. Είναι προϊόν των ευρημάτων της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, που επιβεβαιώνουν τα ευεργετήματα της μακρόχρονης θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης στην ανθρώπινη ιστορία».

κάνναβη, έλαιο, θεραπεία
Το έλαιο της κάνναβης έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο ωφέλιμα συστατικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Προερχόμενο από τους σπόρους της κάνναβης, έχει χαρακτηριστεί ως υπερτροφή λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και της μοναδικής του αναλογίας σε ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 και γάμμα λινολενικό οξύ (GLA). Το έλαιο της κάνναβης περιέχει πάνω από 5% καθαρό GLA, μια πολύ υψηλότερη συγκέντρωση από κάθε άλλο φυτό, υψηλότερη ακόμα και από την σπιρουλίνα. Για χιλιάδες χρόνια το φυτό της κάνναβης έχει χρησιμοποιηθεί σε ελιξίρια και φαρμακευτικά τσάγια λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Σήμερα, είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένο πως η επίδραση της κάνναβης είναι θαυματουργή στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας: σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος, τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού, αρθρίτιδα, άσθμα, αθηροσκλήρωση, διπολική διαταραχή, μετατραυματικό σύνδρομο, επιληψία, νόσο του parkinson, γλαύκωμα, ημικρανίες, αϋπνίες και αμέτρητες άλλες ασθένειες βασίζονται στην χρήση κάνναβης για τη λύση του προβλήματος. 

Σε πολιτείες των ΗΠΑ, στην Ισπανία και το Βέλγιο, αλλά και σε άλλες χώρες σταδιακά, η χρήση της κάνναβης νομιμοποιήθηκε και κατάφερε να βοηθήσει πολύ κόσμο που την είχε ανάγκη. Η Ελλάδα γιατί εξακολουθεί να μένει πίσω; Η απάντηση είναι κάτι απλή: στην Ελλάδα κυριαρχεί η προκατάληψη πως η κάνναβη είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό και τίποτα παραπάνω. Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι το φάρμακο παράγεται από το φυτό της κάνναβης. Αν παραγόταν από το φυτό της πατάτας, για παράδειγμα, κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να το χρησιμοποιεί! +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το