Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

YANNIDAKIS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ~ αποτίμηση αποτελέσματος

Αγαπητοί αναγνώστες, τους τελευταίους μήνες και με αφορμή τα δέκα χρόνια παρουσίας του +yannidakis στον χώρο, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια που αποσκοπούσε στην επαγγελματική στροφή της μετάδοσης της φιλοσοφίας μας που αφορά τον προβληματισμό.

Θεωρήσαμε πως ο κόσμος πλέον, οι αναγνώστες και οι χρήστες του διαδικτύου, έχουν την ωριμότητα να μην μένουν απλά στην ενημέρωση και στην μετάδοση μιας είδησης και ενός γεγονότος, αλλά στην κρίση του, στον προβληματισμό που απορρέει από αυτόν και τελικά στην ωφέλιμη σκέψη και συζήτηση γύρω από αυτόν. Έτσι, ξεκινήσαμε ένα εντατικό πρόγραμμα βασισμένο σε επαγγελματικά πρότυπα και με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων και ορισμένων στοχευμένων διαφημίσεων, θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συντάκτες μας να εργαστούν σε περισσότερο επαγγελματικά και άρα αποδοτικά πρότυπα.

Δεν τα καταφέραμε.

Ο κόσμος έδειξε πως μία είδηση είναι αρκετή. Έδειξε, πως δεν έχει τον χρόνο, την όρεξη ή ακόμα και την ωριμότητα να επεξεργαστεί μια είδηση. Πως δεν έχει την κριτική σκέψη για να την αναλύσει και να προβληματιστεί πάνω σε αυτή. Έδειξε γιατί το yannidakis εδώ και δέκα χρόνια έχει έναν σχετικά μικρό (αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για τριψήφιο αριθμό) αλλά μόνιμο πυρήνα αναγνωστών που μοιράζονται τους προβληματισμούς μας.

Έτσι κι εμείς, θέλουμε αυτούς. Εσάς. Εκείνους που θεωρούμε συνοδοιπόρους στον δρόμο των ωφέλιμων προβληματισμών. Και σε αυτόν τον δρόμο είμαι πολύ περήφανος που κανένας από τους συντάκτες μου δεν αποχωρεί ακόμα κι αν πλέον παύει η προοπτική της οικονομικής απολαβής. Όλα τα παιδιά μένουν στα πόστα τους και στα... πληκτρολόγια τους, για να προσφέρουν και να εκφραστούν και τους ευχαριστώ όλους!

Το τι επιφέρει αυτή η εκ νέου αλλαγή πολιτικής, θα το επισημάνουμε συνοπτικά αύριο σε σχετική δημοσίευση. +Yanni Spiridakis 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το