Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

σχόλιο τετάρτης ο #ItalyEarthquake μας θυμίζει πόσο μικροί είμαστε

Η ΕΙΔΗΣΗ
Νεκροί, τραυματίες, εγκλωβισμένοι και τεράστιες καταστροφές από ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Ιταλία. 
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία,ξεπερνούν τους 80 οι άνθρωποι που έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια ενώ επισήμως οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 150.
ΤΟ HASHTAG
#ItalyEarthquake
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι οι στιγμές που σαν άνθρωπος αισάνεσαι εντελώς αδύναμος, ανίκανος, παγωμένος. Είναι οι περιπτώσεις που δεν φταίει κανείς για αυτό που συνέβη. Ούτε η πολιτική, ούτε η επιστήμη, ούτε οι επιλογές μιας κοινωνίας.
Απλά, μένεις να παρακολουθείς αποσβολωμένος την φύση να παίρνει μια μικρή εκδίκηση για όλα όσα της έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι μία μεταφορά, γιατί στην κυριολεξία η αλήθεια είναι εντελώς ειρωνική. Αυτός ο σεισμός θα γινόταν είτε έτσι είτε αλλιώς. Και αυτό είναι ακόμα πιο επίφοβο. Γιατί η αλήθεια είναι πως ότι δεν το ξέρεις, ότι δεν το περιμένεις, το φοβάσαι τελικά περισσότερο.
Σήμερα θρηνούμε λοιπόν για τα θύματα αυτού του σεισμού, όμως όχι μόνο για τους νεκρούς, αλλά και για τους επιζήσαντες. Αυτούς που δεν θα περπατήσουν ποτέ ξανά ή τα παιδιά που θα μεγαλώσουν ορφανά. Ακόμα και για αυτούς που κατάφεραν να ζήσουν βλέποντας όλη την περιουσία τους να χάνεται και μη έχοντας πόρους να την αντικαταστήσουν. Ο θρήνος σήμερα δεν αφορά τους νεκρούς αλλά ολόκληρη την περιοχή της γειτόνισσας Ιταλίας.
Σήμερα, γιατί αύριο σίγουρα κάποιος άλλος έχει σειρά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...
+Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ #HASHTAG ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το