Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ~ από "όλους" μπορείς να "πάρεις" κάτι...

Περί... προβληματισμού "Ευαγγέλιον" στο +yannidakis

Κάθε ημέρα που περνά είναι διαφορετική με τον δικό της τρόπο. Ακόμα και εκείνη η ημέρα που μας φαίνεται ανιαρή, παρόμοια ή και ίδια με εκείνη που είχαμε πρόσφατα, κρύβει κάτι καινούργιο και ξεχωριστό το οποίο έρχεται στην ζωή μας για να επηρεάσει έστω και στον ελάχιστο βαθμό την καθημερινότητα μας. Κύριος παράγοντας και αιτία για αυτό; Τα άτομα τα οποία γνωρίζουμε, συναντούμε και ερχόμαστε σε επαφή, ίσως και για πρώτη φορά.

Πότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα αποκομίσεις από το εκάστοτε άτομο με το οποίο έρχεσαι σε επαφή, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι εμπειρία θα αποκομίσεις , αλλά και που θα χρησιμέψει μετέπειτα η εν λόγω εμπειρία. Νέος, γέρος, μεγαλύτερος, μικρότερος, συνομήλικος, άντρας, γυναίκα· ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου (ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών) καθιστά το νεότερο κομμάτι στο Puzzle που συμπληρώνεις βιωματικά και αποτελεί το πατρόν της προσωπικότητας σου. Είναι η πινελιά η οποία έρχεται και δίνει έναν διαφορετικό τόνο στον πίνακα της ζωής που μέρα με την μέρα συνθέτουμε, και που ολοκληρώνεται μονάχα όταν εισαχθεί η υπογραφή του "κύκνειου" άσματος μας.

Μην αφήσεις πότε την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα καινούργιο άνθρωπο ανεκμετάλευτη. Μην αγνοήσεις ποτέ το κάλεσμα της -θέλοντας και μη- κοινωνικής φύσης που μας διακρίνει χωρίς να το ακολουθήσεις. Μην απορρίψεις ποτέ την ιδέα του να αφήσεις να σε εξερυνήσουν και παράλληλα να εξερευνήσεις, έστω και στιγμιαία. Θα αντιληφθείς ότι και εσύ ο ίδιος ανακάλυψες με την σειρά σου μια πτυχή του εαυτού σου που μέχρι τώρα δεν γνώριζες. Ειλικρινά, θα εκπλαγείς απρόσμενα ευχάριστα με ότι και αν ακολουθήσει, ακόμα και αν αυτό το ότι είναι, εν τέλει, μια χειραψία και ένα "χάρηκα πολύ για την γνωριμία", ένα γέλιο αμηχανίας και λίγες στιγμές σιωπής, ή και μια... "απλή" (ή μήπως όχι;) βόλτα στην βροχή.

  
Εις το επανιδείν...    +Vaggelis Episkopou

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το