Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

σχόλιο τρίτης για το #oreokastro και το πως το κάθε #Ωραιοκαστρο κινδυνεύει να αποτελέσει κοινωνική παραλογία

Η ΕΙΔΗΣΗ
Ανεπιθύμητα ανακηρύσσουν τα προσφυγόπουλα δημοτικά σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας με κατάληψη αν παιδιά από την Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν πατήσουν το πόδι τους στα σχολεία αυτά.
ΤΟ HASHTAG
#oreokastro
#Ωραιοκαστρο
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Αν και το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορώ να το αναπτύξω μέσα από ένα σχόλιο, θα αρκεστώ να σημειώσω πως δεν πρόκειται για ένα ρατσιστικό φαινόμενο. Ο κόσμος στο Ωραιόκαστρο και σε κάθε περιοχή που ενδεχομένως θα προκύψει τέτοιο θέμα, δεν βάλλεται κατά αυτών των παιδιών που είμαι ο πρώτος που υποστηρίζει πως πρέπει να δεχτούν κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση.
Όμως η ενσωμάτωση τους στα ελληνικά δημόσια σχολεία, είναι παράλογη για πολλούς λόγους. Αφενός για λόγους υγιεινής αφού αν αυτά τα παιδιά μεταφέρουν κάποια ασθένεια, οι αντιδράσεις θα είναι μετά ακραίες.
Αφετέρου, για λόγους ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Τα παιδιά αυτά δικαιούνται ειδικό χειρισμό. Δεν είναι δυνατό να ενσωματωθούν σε μία (παιδική) κοινωνία που χαρακτηρίζεται από Δυτικά πρότυπα -καταναλωτισμού, καλλωπισμού και ελπίζω να με καταλαβαίνετε- τα οποία αμέσως θα δημιουργήσουν κοινωνικές ανισότητες και τα αποτελέσματα αυτών μπορεί να είναι από στενάχωρα μέχρι βίαια. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά έχουν μάθει στην βία (και δεν το λέω κακοπροαίρετα, αφού τα ίδια είναι θύματα της βίας).
Αντίθετα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούν ορισμένοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να ασχοληθούν κοινωνικά και εκπαιδευτικά με τα παιδιά αυτά και είναι και πολύ σημαντικό να το κάνουν.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ #HASHTAG ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το