Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ~ σαν τις μύγες

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
Καιρό τώρα υπάρχουν οι υποψίες (ή οι ενδείξεις) ότι μας...ψεκάζουν. Και με το «ψεκάζουν» εννοώ πως οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν χημικά μέσω των καυσαερίων των αεροσκαφών για να ελέγχουν τους πληθυσμούς, να κατευθύνουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Αν κάτι τέτοιο όντως συμβαίνει, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή θεωρία συνωμοσίας, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. 

αεροπλάνο, ψεκασμός, ίχνη
Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προσπαθώντας να μας πείσει πως όλα είναι στο μυαλό μας, 49 επιστήμονες εξέτασαν φωτογραφίες (!) με ορατά λευκά ίχνη υδρατμών που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό, και άλλοι 28 αξιολόγησαν χημικές αναλύσεις από την σύνθεση της ατμόσφαιρας. 

Γιατί τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν στον ουρανό;
Από τους επιστήμονες που εξέτασαν τα ίχνη συμπύκνωσης, το 37% κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών των αεροσκαφών παραμένουν περισσότερη ώρα ορατά στην ατμόσφαιρα από ότι παλαιότερα διότι τα αεροσκάφη πετούν πλέον πολύ ψηλότερα και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες, που εκπέμπουν περισσότερους υδρατμούς. Το υπόλοιπο 47% των ειδικών δεν επιβεβαίωσαν καν την παρατήρηση ότι τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα. Από τους 77 ειδικούς, μόνο ο ένας κατέγραψε σε απομακρυσμένη περιοχή ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση βαρίου. Δεν υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι οι τιμές αυτές σχετίζονται με αεροψεκασμούς.


Φαντάζομαι πως κανένας από όσους πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας δεν θα πειστεί από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, αλλά και γενικότερα κανείς. Εσείς πειστήκατε...;+el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το