Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ marketing, το εργαλείο του ωραίου

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
@Δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ξέρετε υπάρχει κόσμος ανάμεσα μας που τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η εικόνα του πολύ φτάνει σε ένα σημείο να δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτή πάρα σε οτιδήποτε πιο ουσιαστικό θα υπήρχε πάνω του, όπως το πνεύμα του για παράδειγμα.


Εδώ έχω την πρώτη ένσταση του προβληματισμού μου, αφού υπάρχει πολύς κόσμος ανάμεσα μας που ευημερει ή αν θέλετε βγάζει το ψωμί του, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο δηλαδή καλλιεργωντας την εικόνα του. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ακόμα κι αν εκφυλίζει το σημερινό μου κείμενο είναι η άγνωστη Χ, Kim Kardashian. Τι κάνει; Πως κατάφερε να βγάλει λεφτά και να εδραιωθεί με αυτό που κάνει;


Η λέξη κλειδί σήμερα είναι το Marketing, ένα παρακλάδι της Διοίκησης Επιχειρήσεων που πλέον είναι τόσο ανεξάρτητο από αυτή που μπορεί να σταθεί ως μία ολόκληρη επιστήμη. Γιατί η αλήθεια και το ψέμα δεν λένε και πολλά, η ωραιοποιημένη αλήθεια και το ωραιοποιημένο ψέμα είναι τόσο διαφορετικά που ο μέσος νους μπορεί εύκολα να υιοθετήσει.


Σήμερα κάνουμε όλοι Marketing. Συνήθως το κάνουμε ασυναίσθητα όμως είναι γεγονός πως αυτή η αργή τριβή μας με το Marketing άλλαξε εντελώς τον τρόπο που ακούμε, δεχόμαστε ένα μήνυμα και αντίστοιχα επικοινωνούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.


Δεν είναι κακό να ενδιαφερόμαστε για την εικόνα μας, δεν είναι κακό να προσέχουμε την εικόνα των άλλων. Στην κοινωνία μας είναι μάλλον αυτονόητο. Το θέμα είναι να κάνουμε σωστή διαχείριση της εικόνας αυτής. Στο μέτρο που είναι σωστό, στο μέτρο που θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σεβομενοι ένα άτυπο όριο μετά από το οποίο προσεγγίζουμε τα όρια της γελοιότητας.  +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το