Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Analyse Chris*

Σκύλες!
Τα απογέυματα πηγαίνω βόλτα στη γειτονιά μου και μετρώ Φιλιπινέζες με σκύλους. Διασχίζω την Έγκωμη και μετρώ οικιακές βοηθούς ασιατικής καταγωγής με σκύλους παραμάσχαλα. Δεν βλέπεις τίποτε άλλο να περπατά. Εμένα και τις Φιλιπινέζες. Α, ναι. Και τους σκύλους που ψάχνουν απεγνωσμένοι πεζοδρόμιο να αφοδεύσουν. 
Μα, είναι από τα άγραφα! Να προσλαμβάνεις τη Φιλιπινέζα, να την φέρνεις από την άλλη άκρη του πλανήτη στη σκατόκυπρο, για να σου βγάζει βόλτα τον σκύλο να κατουρήσει! 
Και μετά μου λέτε, ότι έχω θέμα με τις γυναίκες. Όχι, φίλε μου. Με τις γυναίκες δεν έχω κανένα θέμα. Με τις Κυπραίες όμως, έχω πολλά θέματα. Κατ’ εμέ, οι Κυπραίες αποτελούν το τρίτο φύλο. Είδος προς κοινωνιολογική, πρωινή μελέτη. 
Τόσα χρόνια στα ξένα, γνώρισα γυναίκες και γυναίκες. Θηλυκά με τη σημασία της λέξης. Όντα που σε ενέπνεαν να γράψεις ποιήματα, να δημιουργήσεις, γυναίκες που ισοδυναμούσαν με όλες τις χαρές της ζωής! Γυναίκες που είχαν ζωή, που είχαν καριέρα, είχαν και σκύλο, αλλά και ώρα να τον περιποιούνται. Οι Κύπριες που δεν έχουν ζωή, που δεν έχουν καριέρα (δεν αμφιβάλλω ότι δουλεύετε, αλλά καριέρα δεν με πείθετε πως έχετε), γιατί δεν μπορούν να βρουν πέντε λεπτά να βγάλουν τον σκύλο να κατουρήσει; Είναι να τρελαίνεσαι! 
Είδα Ολλανδέζες με το ποδήλατο να βγάζουν βόλτα το σκυλί. Είδα Αγγλίδες στο Hyde Park να κάνουν ελαφρύ τροχάδι με το σκυλί. Είδα Ισπανίδες στη Ράμπλα της Βαρκελώνης να βγάζουν βόλτα το σκυλί. Οι δικές μας οι χωρκάτισσες, τι κάνουν όλη μέρα και κωλύονται; Να σου πω εγώ τι κάνουν. Προωθούν τον κυπριακό πολιτισμό: Παίζουν μπιρίμπα ή πίνουν καφέ, ή και τα δύο! 
Δεν είναι τυχαίο που ένας στους τρεις Κύπριους άντρες είναι παντρεμένος με αλλοδαπή!


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το