Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (μέρος 3/4)

image[19][11]image[28]
imageΟι επόμενες ημέρες ήταν ένα μαρτύριο για την Κατερίνα και τον Στράτο. Όλοι τους οι φίλοι είχαν χαθεί για πάντα και οι ίδιοι ήταν ζωντανοί από σύμπτωση. Και οι δύο αισθάνθηκαν πως τίποτα ξανά δε θα μπορούσε να είναι τόσο χαλαρό και ωραίο στη ζωή. Ο Στράτος έγινε πιο απόμακρος και λιγομίλητος και η Κατερίνα πιο ανασφαλής και φοβισμένη.
 
Μια από εκείνες τις ημέρες η Κατερίνα ξέσπασε κατά της νέας συμπεριφοράς του Στράτου:
- “Πονάω όσο κι εσύ. Όμως εμείς οι δύο είναι αυτό που απέμεινε στον καθένα μας και πρέπει μαζί να το παλέψουμε”.
- “Δεν είναι τόσο απλό Κατερίνα. Εκείνοι που το έκαναν δεν είχαν κάποιο θέμα με τα παιδιά, αλλά με εμένα. Χρωστάω κάποια λεφτά σε έναν τοκογλύφο και άργησα να τα πληρώσω οπότε άρχισα να δέχομαι απειλές. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε” απάντησε απολογητικά.
- “Να πάμε στην αστυνομία λοιπόν, τι περιμένεις”; πρότεινε η Κατερίνα.
- “Αυτό δε γίνεται. Δεν μπορούμε τώρα να μπλέξουμε με την αστυνομία. Δε θέλω παρτίδες με τους μπάτσους” απάντησε απότομα ο Στράτος.
Η Κατερίνα δεν το συνέχισε και έφυγε κατσουφιασμένη για τη δουλειά. Αποφάσισε να μπει και πάλι στο τρίτο βαγόνι, όμως και πάλι δεν βρήκε κανέναν μέσα. Τότε άρχισε να φωνάζει ξεσπώντας σε λυγμούς: “Γιατί στο τρίτο βαγόνι; Τι είναι το τρίτο βαγόνι και γιατί σήμερα δεν είσαι εδώ”; Καμία απόκριση δεν πήρε πέρα από τα αδιάκριτα κατάγματα των επιβατών.
 
Η ίδια ψυχολογία συνεχίστηκε για μέρες ώσπου ο Στράτος πήρε τηλέφωνο την Κατερίνα: “Νομίζω πως υπάρχει λύση. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας όπως και οι δύο επιζητούμε τόσο πολύ. Θέλω να με προσέξεις καλά και να κάνεις ακριβώς ότι σου πω. Αύριο το πρωί στις δώδεκα ακριβώς να είσαι στην πλατεία Θενών. Εκεί θα βρεις έναν τύπο με γένια και με άσπρο πουκάμισο με τριαντάφυλλα. Ακόμα και αν δεν τον αναγνωρίσεις, θα αναγνωρίσει εκείνος εσένα. Θα σου δώσει μια πλαστική σακούλα. Θέλω να την πας στη διεύθυνση που θα γράφει το χαρτάκι που ο ίδιος τύπος θα σου δώσει. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Νομίζω πως οι μπάτσοι με παρακολουθούν. Θα σου εξηγήσω άλλη στιγμή τι συμβαίνει. Αν με αγαπάς όμως, πρέπει να το κάνεις”.
 
Η Κατερίνα δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπακούσει. Αν αυτό θα ήταν η αφορμή να αλλάξουν σελίδα με τον Στράτο, τότε ακριβώς αυτό χρειαζόταν να κάνει. Θα ήταν όμως όλα τόσο εύκολα;
 
:[
διαβάστε το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το