Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (μέρος 4/4)

image[19][11]image[28][16]image[20]
Η Κατερίνα είχε μια αποστολή να εκτελέσει και ήταν αποφασισμένη να τα καταφέρει. Έτρεξε στο μετρό για να κατέβει στο κέντρο, όμως μόλις είχε χάσει τον συρμό. Περίμενε για λίγο μέχρι που ανακοινώθηκε πως για λόγους συντήρησης το μετρό θα παρέμενε κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας.
 
Αμέσως ανέβηκε στην παραπλήσια στάση για να πάρει το λεωφορείο. Αφού περίμενε για ώρα χωρίς κανένα λεωφορείο να έχει περάσει, απευθύνθηκε σε ένα παραπλήσιο περίπτερο, όπου πληροφορήθηκε πως τα λεωφορεία είχαν σήμερα απεργία. Ο χρόνος τελείωνε και η Κατερίνα έπρεπε να φτάσει το συντομότερο στην πλατεία. Έτρεξε τότε για να βρει Ταξί και πολύ σύντομα βρήκε ένα. Η διαδρομή ήταν σχετικά σύντομη, όμως λίγα τετράγωνα πιο κάτω έπεσαν σε κόκκινο φανάρι. Όταν το imageφανάρι άναψε πράσινο, τα αυτοκίνητα και από τις τέσσερις πλευρές του δρόμου ξεχύθηκαν στη διασταύρωση, προκαλώντας μια τεράστια καραμπόλα. Ο καθένας προσπαθούσε να εξηγήσει πως είχε πράσινο όταν ξεκίνησε. Η Κατερίνα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο καθώς ο χρόνος της τελείωνε και βγήκε για να συνεχίσει τρέχοντας. Στην διαδρομή επαίτες την διέκοπταν ζητώντας της ελεημοσύνη, περαστικοί την ρωτούσαν την ώρα και τουρίστες την καλούσαν για να τους βγάλει μια φωτογραφία.
 
Κι όμως η Κατερίνα έφτασε στην πλατεία μόλις ένα λεπτό πριν τις δώδεκα. Εκεί, βρέθηκε μπροστά της ο Άγγελος!
- “Τι κάνεις εσύ εδώ”; ρώτησε αγχωμένη.
- “Το ίδιο θα ρωτούσα και εσένα. Εγώ δουλεύω εδώ, εσύ όμως τι δουλειά έχεις σε μια τέτοια γειτονιά”; ρώτησε και ο Άγγελος με απόλυτη πραότητα.
- “Δεν μπορώ να σου πω τώρα. Ίσως κάποια άλλη στιγμή στο τρίτο βαγόνι...” του φώναξε με νόημα καθώς απομακρυνόταν από αυτόν.
 
Σε αυτό το σημείο, η Κατερίνα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τύπο που θα συναντούσε. Εκείνος χωρίς να της μιλήσει της παρέδωσε τη σακούλα και λίγο πριν χωρίσουν, ένας ισχυρός τηλεβόας ακούστηκε: “Σηκώστε και οι δύο τα χεριά ψηλά. Μείνετε μακριά ο ένας απ’ τον άλλο και μην κάνετε καμία απότομη κίνηση”. Ήταν η αστυνομία που είχε περικυκλώσει την Κατερίνα και τον μυστηριώδη τύπο.
 
Στην αρχή και οι δύο έκαναν ότι προστάχθηκαν να κάνουν, όμως με μια ξαφνική κίνηση ο τύπος τράβηξε όπλο και πριν προλάβει να οπλίσει οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον και των δύο. Όχι για πολύ όμως. Σε δευτερόλεπτα, τα όπλα των αστυνομικών είχαν μπλοκάρει και ο Άγγελος που ως εκείνη τη στιγμή παρέμενε ατάραχος θεατής από την πλατεία, πέρασε ανενόχλητος ανάμεσα τους, αγκάλιασε την Κατερίνα και την οδήγησε μακριά από το σκηνικό.
 
Ο άντρας της συνάντησης είχε πυροβοληθεί θανάσιμα και έπεσε νεκρός στην πλατεία. Η Κατερίνα όμως ήταν σοκαρισμένη από την σκηνή που μόλις είχε βιώσει. “Θα γίνεις καλά. Θα φύγεις μακριά από τον Στράτο, μακριά από αυτήν την πόλη και θα κάνεις μια νέα αρχή. Θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς. Μην ανησυχείς. Εγώ θα είμαι πάντα ο αντικαταστάτης σου”. Ο Άγγελος την φίλησε στο μέτωπο και έφυγε. Η Κατερίνα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη από το σοκ, όμως είχε όλο το χρόνο να σκεφτεί: “Ήθελες να είσαι απομονωμένος στο τρίτο βαγόνι για να μη φαίνεσαι ή μήπως ποτέ δε φαινόσουν”;

:[
διαβάστε ολόκληρο τον Μύθο την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00

4 σχόλια:

  1. Νόμιζα πως ο μυθος είχε ολοκληρωθει κ τον διάβασα...
    Θα περιμένω, λοιπόν, για το τέλος του!
    Πάντα μας κρατας σε αγωνία!
    Για ακόμα μια φορα σου λέω πως γράφεις εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μύθος ολοκληρώθηκε, ναι.
      Την Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να τον διαβάσετε ολόκληρο με τα τέσσερα του μέρη, σε μία ανάρτηση.
      Οπότε μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου είτε εδώ, είτε την Κυριακή.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τον έπαινο. Ομολογώ πως αυτός ο Μύθος μου άρεσε κι εμένα ιδιαίτερα. :[

      Διαγραφή
  2. Νόμιζα είχε κι άλλο.. περίμενα να μάθω μερικά ακόμα για τον "αντικαταστάτη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το