Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

προβληματισμός παρασκευής ~ ΜΥΘΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ (μέρος 3/5)

image[20][12]image[18]
Όταν ο Κανόμπης έφτασε στο σπίτι του θύματος, ο Θαλασσινός βρισκόταν μέσα στον σάκο όπου ο νεκρός είχε πεθάνει από ασφυξία.
- “Τι κάνεις εκεί μέσα Σπύρο”; ρώτησε με χιουμοριστικό ύφος ο συνεργάτης του.
- “Κοιτούσα νωρίτερα κασέτες από το κλειστό σύστημα ασφαλείας του μπαρ και είδα σε αρκετές φάσεις τον Τσακαλάκη. Ύστερα είδα ερωτικά βοηθήματα εδώ στο σπίτι. Κάποια από αυτά απαιτούν ιδιαίτερη ευλυγισία, όπως για παράδειγμα να μπορείς να τεντωθείς τόσο ώστε να βάλεις το μόριο σου στο ίδιο σου το στόμα” εξηγούσε ο Θαλασσινός.
- “Μπορείς να αφήσεις τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και να συνεχίσεις με την ουσία”; απάντησε αηδιασμένος ο Κανόμπης.
- “Καταλήγω πως είναι δυνατό ο Τσακαλάκης να χώθηκε μέσα σε αυτόν τον σάκο και να έκλεισε το φερμουάρ. Αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο, θα βρεις πως ο σάκος αυτός χρησιμοποιείται κατά τον αυνανισμό”.
- “Αυτό σημαίνει πως είτε το θύμα ήταν μόνο του, άρχισε να παίζει και απλά το παράκανε… είτε ένας ερωτικός αντίζηλος το έκανε να φανεί σαν ατύχημα. Αυτό τι σημαίνει; Θα πρέπει να ψάχνουμε του φίλους του Τσακαλάκη”;
Την απορία του θα απαντούσε λίγο αργότερα η Ουρανία που κάλεσε στο τηλέφωνο.
- “Σας έχω νέα. Δεν υπάρχει Τσακαλάκης Αντρέας. Ο τύπος είναι ρώσος όχι όμως και ρώσος πολίτης”.
- “Τι σημαίνει αυτό Ουρανία”; ρώτησε απορημένος ο Κανόμπης.
- “Το πραγματικό όνομα του θύματος είναι ‘ΜΙΜ Β’ και δεν είναι παρά κωδικό όνομα ενός πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Βρισκόταν στο Ηράκλειο εδώ και περίπου τρία χρόνια και σίγουρα όχι σε διακοπές”.
- “Γιατί όμως στο Ηράκλειο; Είτε προστατευόταν από την υπηρεσία του για να μην εκτεθεί…” μάντεψε ο Κανόμπης.
- “…είτε βρισκόταν σε μυστική αποστολή πλησιάζοντας κάποιον που κρύβεται στο Ηράκλειο!” συμπλήρωσε ο Θαλασσινός.
- “Αν είναι έτσι όμως, γιατί δεν ήρθε κάποιο ρωσικό κλιμάκιο να ερευνήσει το συμβάν”; διερωτήθηκε η Ουρανία.
- “Είναι προφανές! Οι ρώσοι δεν θέλουν να αποκαλυφτούν. Είναι πίσω από κάποια έρευνα και έβαλαν την ελληνική αστυνομία σκοπίμως στην υπόθεση ώστε να μην χαλάσουν την κάλυψή τους” συμπέρανε ο Κανόμπης.
- “Κι εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Οι ρώσοι δεν πίστευαν πως είμαστε αρκετά έξυπνοι για να ανακαλύψουμε το μυστικό τους και εκείνοι που έψαχνε ο ΜΙΜ Β θα μείνουν να πιστεύουν αυτό που θέλουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε την έρευνα των ρώσων παραμένοντας και στην δική μας αποστολή που είναι να ανακαλύψουμε τον δολοφόνο” αποφάσισε ο Θαλασσινός.

imageΠράγματι, λίγες ώρες μετά η αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου που ανέφερε πως ο Αντρέας Τσακαλάκης απεβίωσε μετά από ασφυξία που προκάλεσε ο ίδιος μετά από έξαρση αυτοϊκανοποίησης. Αυτή η ανακοίνωση ήταν αρκετή να επαναφέρει την ηρεμία στην Κρήτη, όχι όμως και στην Μ.Α.Ε.Κ.

:[
διαβάστε το τέταρτο μέρος του Μύθου την επόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το