Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

σημερινή προσθήκη στην λίστα των καταχωρήσεων τσι μέρας
από LAVRAKI
Πρέπει να γίνουμε όλοι Ιρλανδοί!

Ημία μετά την άλλη κατακρημνίζονται οι χώρες της ευρωζώνης. Πρώτη έσυρε τον «χορό του Ζαλόγγου» η Ελλάδα. Πάει τώρα και ηΙρλανδία. Ξοφλημένη θεωρείται και η Πορτογαλία, ενώ έντονα συζητείται ηεπερχόμενη, όπως εκτιμάται, καταβαράθρωση και της Ισπανίας.
Τιθα γίνει αν όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου υπαχθούν σε καθεστώς απώλειαςτης οικονομικής τους ανεξαρτησίας και κυριαρχίας μέσω Μνημονίων και στη συνέχειαπεριπέσουν στο νέο καθεστώς της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» που ετοιμάζει τοΒερολίνο για να το περάσει σε δεκαπέντε μέρες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ;
«Να μάθουμε να ζούμε μεπερισσότερη δουλειά και λιγότερα λεφτά», λέει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ΓέρζιΜπούζεκ, όταν ρωτήθηκε για την οικονομική κρίση και το τι πρέπει να κάνουνσήμερα οι λαοί. Παρέπεμψε στον θατσερισμό της δεκαετίας του ’80. Τότε η Θάτσερμιλούσε για την κοινωνία των 2/3, στους οποίους συμπεριελάμβανε όσους είχανεξασφαλισμένη εργασία, τους εντός των τειχών. Το 1/3 συνωστιζόταν στα ταμείακοινωνικής ελεημοσύνης. Τώρα λείπουν κι αυτά!
Στιςμέρες μας πραγματοποιείται η μεγάλη αντίστροφη αναδιανομή: Το 1/3 εντός τωντειχών, με διάφορες διαβαθμίσεις, τα 2/3 εκτός, με τους νέους να «συνηθίζουν»στο καθεστώς της επισφαλούς εργασίας, εναλλάξ με την ανεργία.
Αν η Ιρλανδία αντισταθεί, αν η………… Ελλάδα, που δέχεται την σκληρότερη επίθεσηπου θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, εκραγεί από την αγριότητα με την οποία τηςσυμπεριφέρονται, αδιαφορώντας για την πραγματική αξία και σημασία της στονευρωπαϊκό χώρο, κανείς δεν ξέρει τη δυναμική των πραγμάτων.
Κοινωνικέςδυνάμεις που είναι έτοιμες να αντιδράσουν, ασφαλώς υπάρχουν. Στην Ιρλανδίατουλάχιστον αυτό είναι φανερό. Εδώ όμως τα πράγματα είναι ακόμα θολά γιατί δενυπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ώριμες, ενωμένες και ικανές να εμπνεύσουν και ναηγηθούν.
Τελικά, πρέπει τοσυντομότερο δυνατόν να γίνουμε όλοι Ιρλανδοί! Και οι Ελληνες και οι Πορτογάλοικαι οι Ισπανοί και οι Ιταλοί. Ολοι!!!


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια μετάβαση στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το