Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

σημερινή προσθήκη στην λίστα των καταχωρήσεων τσι μέρας
από MACON
ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα Χριστούγεννα έχουν πολύ διαφορετικό νόημα για ξεχωριστές κατηγορίες ανθρώπων.
Άλλοι τα βλέπουν σαν μια ευκαιρία για επίδειξη, άκρατο καταναλωτισμό και shopping therapy. Ψωνίζουν ανηλεώς πιστεύοντας ότι με τα αμφίβολης χρησιμότητας δώρα τους θα αυτοπραγματωθούν.
Κάποιες αθωότερες ψυχές σκέπτονται περισσότερο την ευωχία στα γιορτινά τραπέζια με πλήθος εξαιρετικών εδεσμάτων και ποτών και βέβαια με την κατάλληλη παρέα.
Για ορισμένους απλοϊκά αγνούς παίζει σπουδαίο ρόλο η εορταστική περιρρέουσα ατμόσφαιρα:
- οι περίτεχνα στολισμένες βιτρίνες
- οι φωτισμένοι δρόμοι και τα μπαλκόνια
- οι χαρούμενες μουσικές και φωνές
- οι εξαίσιες μυρωδιές
- τα πολυπληθή δώρα
Κάποιοι - λιγότεροι είναι η αλήθεια - αναζητούν το νόημα των Χριστουγέννων σε φωτισμένα παιδικά πρόσωπα,σε μάτια που λάμπουν από γλυκιά προσδοκία, σε φωτεινά χαμόγελα,σε ζεστά λόγια και σε προσωρινά έστω αφυπνισμένες συ νειδήσεις.
Τέλος κάποιοι ελάχιστοι - καλή τους ώρα όπου κι αν είναι - βρίσκουν μια αφορμή για να πλειοδοτήσουν σε ότι κάνουν όλη τη χρονιά:
- να βοηθήσουν διακριτικά και με πλήρη ανιδιοτέλεια και φιλαλληλία αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη
- να προσφέρουν από το περίσσευμα της μεγάλης τους ψυχής
- να ενσαρκώσουν και να μεταδώσουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την ελπίδα,την αλληλεγγύη και την ανυπόκριτη/ανυστερόβουλη αγάπη.
Στους ελάχιστους αυτούς εκλεκτούς συνανθρώπους μας θα ήθελα να υποβάλω τα ταπεινά μου σέβη και να εκφράσω τον ειλικρινή μου θαυμασμό!
Καλά Χριστούγεννα!


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια μετάβαση στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το