Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

yannidakis τετάρτης - ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ YANNIDAKIS

Καληνωρίσματα. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η επιστράτευση κάθε δυνατής ιδέας για βελτίωση στην επιχείρηση ή τον οργανισμό, κρίνεται αναγκαία. Οι καινοτομίες, οι νέες τεχνολογίες, η επιστροφή σε παραδοσιακές μεθόδους ανάπτυξης, μια πιο εξωστρεφή πολιτική διοίκησης και προώθησης αποτελούν σημεία κλειδιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως δίνεται τα τελευταία χρόνια στις δυνατότητες που το γυναικείο μυαλό μπορεί να προσφέρει στα παραπάνω. Εγώ θα έλεγα πως πρόκειται για μια αναγνώριση στην πολυπλοκότητα και την χρησιμότητα του γυναικείου τρόπου σκέψης και επιχειρηματικής προφοράς. Σε πρακτικό επίπεδο, η εταιρεία TED μελετάει και αναπτύσσει μεθόδους ενίσχυσης και προώθησης της γυναικείας καινοτομίας, διεξάγοντας συχνά σεμινάρια σ’ όλον τον κόσμο και άλλες δραστηριότητες, πάντα με επίκεντρο τη γυναίκα. Τα σεμινάρια ονομάζονται TEDx όπου ‘x’ είναι η εκάστοτε καινοτομία που μπορεί να προταθεί, μελετηθεί και τελικά εφαρμοστεί. TEDx μπορούν να υπάρχουν πολλά ανά συνέδριο και ένα από αυτά διεξάγεται σήμερα, 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, παράλληλα με αντίστοιχο συνέδριο στο Chicago και σε επιλεγμένες περιοχές παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ξεκινά στις 12:00 και ολοκληρώνεται στις 19:30 το απόγευμα και μεταξύ άλλων θα αποτελείται από ομιλίες σπουδαίων γυναικών της Ελλάδας και του εξωτερικού που σκοπό έχουν να παρακινήσουν αφενός τις γυναίκες της Ελλάδας και του κόσμου κι αφετέρου τις επιχειρήσεις που πρέπει να τολμήσουν να επενδύσουν σε καινοτόμες ιδέες και φυσικά να στελεχώσουν τα τμήματα τους από γυναίκες αναγνωρίζοντας τις ικανότητες τους.

Το συνέδριο θα έλεγα πως διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο και νομίζω πως είναι υποχρέωση όλων να δώσουμε βάση στα συμπεράσματά του. Εδώ στο yannidakis έχω δηλώσει και σε παλαιότερο άρθρο μου τη σημαντικότητα της γυναικείας δραστηριότητας στην οικονομία. Σήμερα λοιπόν, στηρίζω το TEDx, με το να προβάλλω μέσα από τη σελίδα ολόκληρο το συνέδριο. Παρακάτω μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά σε  live streaming από την αρχή του ως το τέλος.


ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το