Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΗΡΘΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ YANNIDAKIS

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ
Καληνωρίσματα. Έφτασαν λοιπόν τα Χριστούγεννα, μια καθαρά χριστιανική εορτή που όμως σήμερα εορτάζουν όλοι οι έλληνες και ξένοι αναγνωρίζοντας τα μηνύματά της. Αυτή η γέννηση μας θυμίζει την αρχή των προσδοκιών, μια νέα σελίδα, νέους στόχους, μια νέα ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας και δεν είναι τυχαίο που συμβαδίζει με λίγες μέρες διαφορά με τον ερχομό του νέου έτους.

Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνεις τον απολογισμό σου. Τι έχεις κάνει; Τι πέτυχες και σε τι απέτυχες; Ποιούς απογοήτευσες και ποιούς πρόδωσες. Η μέρα αυτή θα είναι ίσως ξεχωριστή, με πολύ κέφι, φαγητό και αγαπημένα πρόσωπα, όμως να μην ξεχάσεις αυτήν την αυτοκριτική.

Ξέρεις τα Χριστούγεννα δεν είναι για εσένα μόνο. Είναι για τους πλούσιους που έχουν κι εκείνοι τις προσδοκίες και τα προβλήματά τους. Είναι για τους φτωχούς που ζητούν μια ανάσα στη ζωή. Είναι για τους νέους που έχουν πολύ δρόμο για να αποδείξουν την αξία τους και τους μεγάλους που ακόμα κι αν τα χρόνια πέρασαν πρέπει να έχουν πάντα στόχους. Τα Χριστούγεννα είναι για τους μαύρους που ίσως δεν έμαθαν τον Χριστό, αλλά και για τους μουσουλμάνους που μέσα στις αντιθέσεις μας, Τον σεβάστηκαν. Τα Χριστούγεννα είναι η ευλογία Του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι εκείνος που πρέπει να την διαχειριστεί.

Μέσα στην απαισιοδοξία και τη μιζέρια, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως η γέννηση Του Θεανθρώπου θα είναι εισαγωγή μιας καλύτερης χρονιάς. Μετά την ελπίδα όμως έρχεται η προσπάθεια. Πρέπει να μοχθήσουμε για να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες, τις αξίες, να επαναδιαχειριστούμε τους πόρους μας και τα δεδομένα μας. Πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη αξία στα υλικά αγαθά και να μάθουμε να εκτιμάμε τα πνευματικά.

Έφτασαν λοιπόν τα Χριστούγεννα και η ευχή μου δεν είναι προσωπική. Δε θα σας ευχηθώ καλύτερη δουλειά, λιγότερη ανεργία ή μικρότερα επιτόκια. Θα ευχηθώ λιγότερες φοβίες, καμία άλλη απειλή πολέμου. Θα ευχηθώ ειρήνη, όχι μεταξύ των χωρών αλλά και μεταξύ των συμπολιτών. Στο αυτοκίνητο, στο γήπεδο, στις διαδηλώσεις, στο γραφείο, στις καρδιές μας. Θα ευχηθώ αισιοδοξία και δύναμη για προσωπική ευημερία και επίτευξη εύλογων στόχων, μακριά από το τι θα μας δοθεί ή στερηθεί. Οι ευχές μου δεν χρειάζονται την παρέμβαση Εκείνου που γεννήθηκε, μονάχα τη δική μας θέληση :[

4 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχα τα όσα έγραψες.
    Ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Bio-μπαξές
    τιμη μου η παρουσια σου στον εορταστικο Μουσικο Κωδικο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα!!
    ευχες ομορφες καρδιας..μακαρι να εχουμε ειρηνη κυριως μεσα μας αγαπη αισιοδοξια και ελπιδα,,,το ευχομαι και σε σενα με ολη την αγαπη μου σε ολους τους φιλους και σε ολο το κοσμο.
    Ξερεις εχοντας ειρηνη και ηρεμια μεσα μας ολα παντα φαινονται πιο ομορφα πιο αισιοδοξα πιο ελπιδοφορα...
    δεν εχω χαθει σε διαβαζω μα αδυνατω να σχολιασω...θα το ξεπερασω ομως,ερημωσε η γειτονια μας και με εχει μελαγχολησει...
    Να περνας ομορφα παντα!!
    φιλια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Eλενα
    δεν υπαρχει τπτ περισσοτερο απο αυτο που εγραψες, οτι η ειρηνη και η ηρεμια μεσα μας ειναι το κλειδι για μια πιο ομορφη ζωη. Αλλωστε εσυ το ξερεις απο πρωτο χερι αυτο.
    Η παρουσια σου στο χωρο ηταν ανεκαθεν υπερπολυτιμη για μενα. Μπορει η γειτονια να ερημωσε, ομως η νυχτεριδα δε σταματησε ποτε να πετα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το