Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από désillusion
η βία και το σεξ

σεξ, τι λέξη...
άντε να το μεταφράσεις ελληνικά. κι αν πεις, φύλο, δε λες σχεδόν τίποτα.
μα αν πεις η βία και το φύλο,
λες πολλά.
λες πρώτα απ΄' όλα 'τράβα με κι ας κλαίω'
γιατί, ο λόγος αυτός προέρχεται από τα κλαψουρίσματα της οικογένειας της νύφης, που, ως ηττημένη φυλή που της παίρνουν αιχμάλωτο, κλαίει το κοριτσάκι της που το παίρνει μακριά ο γαμπρός.
το κοριτσάκι κλαίει, ο γαμπρός δειλιάζει, μα, τα πράγματα είναι πιο βαθιά και πιο αναγκαία από την έκφραση δακρύων ή φωνών: τράβα με λοιπόν κι ας κλαίω, φωνάζει η νύφη, ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρα: η μάνα και ο Άλλος.
μη σας τα πολυλογώ, βία και σεξ το ξέρουμε, πάνε κάπως μαζί μερικές φορές, έστω κι αν η βία είναι -ευτυχώς- τώρα πια ένα θεατρικό παιχνίδι.
ο σαρκώδης και χωρίς συναίσθημα συνδυασμός ανάμεσα στα πρόσωπα, -δεν ξέρω αν το λέω ακριβώς σωστά, υποθέτω πως όχι, αλλά τι πειράζει, μια σκέψη θέλω να κάνουμε μαζί κι εσείς να την πάτε σ' ένα πιο σωστό μονοπάτι παραπέρα- είναι ο σεξουαλικός καταναγκασμός και ο βιασμός.
πέρασαν εποχές και εποχές μέχρι να καταλάβουν, κάποιες κοινωνίες, ότι ανάμεσα στον σεξουαλικό καταναγκασμό και το βιασμό η διαφορά μερικές φορές είναι ή ο φόβος του θανάτου, ή, απλώς ο ίδιος ο θάνατος.
ο παιδικός γάμος -μάλλον ο γάμος με παιδι- τέτοιο πράμα θα πρέπει να θεωρείται, βιασμός.
αφορμή αυτής της σκέψης σήμερα είναι που διάβασα πως σε κάποια κοινωνία, για να διορθωρεί η ομοφυλοφιλική στάση, γίνεται 'διορθωτικός βιασμός'.
θύματα είναι περιθωριοποιημένες λεσβίες στη Νότιο Αφρική.
δεν παίρνω θέση εδώ για να πω τι ειναι η ομοφυλοφιλία κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί καλό ή κακό η επιλογή του ίδιου φύλου για να εκφράσει κάποιος τις σωματικές ορμές του.
μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε, θα ήθελα πολύ να ισχύει.
δε με ενδιαφέρει να γίνω δικαστής και να πω τίποτα περί αυτού.
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΦΩΝΗ
όταν είναι πράξη που δεν παίρνει τιμωρία, άρα σιωπηλά είναι αποδεκτή, άνθρωποι να βιάζονται επί ώρες για να 'διορθωθούν'!!!!
σαν κακόγουστο ανέκδοτο ακούγεται, μα αν το σκεφτείς είναι μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
ένα δράμα που έχει σκοπό να σκοτώσει τον εσωτερικό -τουλάχιστον- κόσμο ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας που για φ χ ψ λόγους βρίσκει αυτόν τον τρόπο να εκφραστεί σεξουαλικά.
μια φωνή για μια συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται μια φωνή εναντίον αυτής της πρακτικής.
παρακαλώ διαβάστε και υπογράψτε, αν θέλετε.
εγώ υπογράφω. όχι στη βία. η βία δεν είναι διαπαιδαγώγηση. είναι καταπίεση και θάνατος. είναι καταστολή και θάνατος.
η βία σκοτώνει ένα κομμάτι μέσα μας, τουλάχιστον, και για πάντα.
παρακάτω: 'η τάδε, τη δέσανε, της σφίξανε το λαιμό, τη βασάνισαν και την βίασαν για πέντε ώρες με σκοπό τη θεραπεία της από την ομοφυλοφιλία.'
οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. ευχαριστώ για την επιλογή. υπογράψτε εναντίον αυτής της παράδοσης. η παράδοση του σκοταδιού της βίας είναι ένα θέμα ουσίας στη ζωή όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ -
    συγχαρητηρια για το κειμενο. Συνεχισε ετσι :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το